20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Επιφυλακτικό ξεκίνημα για τον μήνα, με απώλειες στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικό ξεκίνημα για τον μήνα, με απώλειες στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Δευτέρας (2/9), ξεκινώντας αρνητικά τον Σεπτέμβριο, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις προοπτικές των αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,1% στις μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τα κυριότερα χρηματιστήρια της περιοχής να υποχωρούν.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,34% στις 18.843,75 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12% στις 8.366,64 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,47% στις 7.595,40 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διολισθαίνει κατά 0,34% στις 34.256,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,28% στις 11.370,40 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI κινείται 0,29% χαμηλότερα, στις 6.740,88 μονάδες.

Οι μετοχές της Rightmove έκαναν άλμα έως και 24%, μετά την ανακοίνωση της αυστραλιανής ανταγωνίστριας REA Group ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την πλατφόρμα.

Οι αγορές έκλεισαν υψηλότερα την περασμένη Παρασκευή, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του Αυγούστου, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει τις μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αυξήθηκε κατά 0,2%, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο και κατά 2,5% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε, επίσης, κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία είναι πιθανό να επηρεάσουν την απόφαση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής για τα επιτόκια.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Κίνας, που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης PMI της μεταποίησης έπεσε σε χαμηλό έξι μηνών, στο 49,1, ταχύτερη συρρίκνωση από το 49,4 του Ιουλίου.

Πίσω στην Ευρώπη, σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για τους δείκτες PMI μεταποίησης στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή, τη Δευτέρα, λόγω της αργίας της Labor Day.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Πτώση #απώλειες

Related posts

Στα «κόκκινα» οι… λειψές ασιατικές αγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

banks

Ισχυρές απώλειες για τεχνολογία και αθλητικά είδη στις ευρωαγορές

banks

Χριστουγεννιάτικο κερδοφόρο «σβήσιμο» στις ευρωαγορές

banks

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στους «μετασεισμούς» της SVB

banks