21.2 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

Υψηλότερα κινείται η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας (29/4), ενισχυμένη από τα κέρδη των τεχνολογικών megacap, μία εβδομάδα στην οποία αναμένονται ακόμα περισσότερες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, δεδομένα για την απασχόληση, καθώς και η τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,25% στις 38.337,05 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,29% στις 5.114,33 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,20% στις 15.959,40 μονάδες.

Η Tesla καταγράφει άλμα 10,95%, αφού, όπως έγινε γνωστό, ξεπέρασε ένα βασικό εμπόδιο, όσον αφορά την τεχνολογία αυτόματης οδήγησης στην Κίνα. Η Apple, ένα από τα πολλά μεγάλα ονόματα που δημοσιεύουν οικονομικά αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα, κινείται 3,67% υψηλότερα, καθώς δέχθηκε ανοδική αναβάθμιση από την επενδυτική εταιρεία Bernstein. Η Domino’s Pizza ενισχύεται κατά 3,08% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Πέρα από την Domino’s και την Apple, η McDonald’s, η Coca-Cola και η Amazon συγκαταλέγονται, επίσης, μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου αυτήν την εβδομάδα.

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν μια θετική -αν και γεμάτη προκλήσεις- εβδομάδα στη Wall Street. Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 2,7%, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα του από τον Νοέμβριο και σπάζοντας ένα αρνητικό σερί τριών εβδομάδων. Με ράλι 4,2%, ο Nasdaq Composite σημείωσε επίσης την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Νοέμβριο και την πρώτη κερδοφόρα εβδομάδα στις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε την εβδομάδα με άνοδο 0,7%.

Το τρίμηνο διαμορφώνεται ως ένα ισχυρό τρίμηνο. Από το 45% και πλέον των εισηγμένων στον S&P 500 εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, περίπου 4 στις 5 έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με την FactSet.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, στο επίκεντρο θα βρεθεί η νομισματική πολιτική, καθώς η Fed, την Τετάρτη, ανακοινώνει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια. Ενώ η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Πάουελ μετά την ανακοίνωση.

Την Παρασκευή, αναμένεται η έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Απριλίου. Οι επενδυτές θα αναλύσουν τα δεδομένα, για πληροφορίες σχετικά με την ισχύ της αγοράς εργασίας, δεδομένου του ρόλου της στη διαδικασία λήψης αποφάσεων νομισματικής πολιτικής, αλλά και στην οικονομική ευρωστία της χώρας.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #κέρδη #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Related posts

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Περιμένοντας ΕΚΤ και ΗΠΑ

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Αυστραλία ελέω μάκρο

banks

Οι τρεις παράγοντες που αποτελούν απειλή για τις αγορές

banks

«Κοκκίνισαν» οι Ασιατικές Αγορές εν αναμονή της Fed

banks

Wall Street: Δύο συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών-Πρώτη φορά εντός του 2023

banks

H Alibaba έδωσε ώθηση στις ασιατικές αγορές

banks