29.4 C
Athens
July 27, 2024
Image default
MARKETS

«Κατεβάζει» ταχύτητα η Wall Street μετά το Νοέμβριο των ρεκόρ

«Κατεβάζει» ταχύτητα η Wall Street μετά το Νοέμβριο των ρεκόρ

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφουν στο σημερινό (1/12) άνοιγμα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τις δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, οι οποίες θα δώσουν ορισμένες ενδείξεις σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της πρώτης συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,05% στις 35.970,39 μονάδες. Αντίθετα, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08% στις 4.564,25 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,30% στις 14.184,16 μονάδες.

Ο Dow Jones προέρχεται από υψηλό έτους, έχοντας ολοκληρώσει μάλιστα τον καλύτερο μήνα του εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Τα κέρδη του Νοεμβρίου διέλυσαν ένα σερί τριών πτωτικών μηνών. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 8,9% και 10,7%, αντίστοιχα, στις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις τους από τον Ιούλιο του 2022. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 8,8% το Νοέμβριο, στον καλύτερο μήνα του από τον Οκτώβριο του 2022.

Παρά τη μεγάλη άνοδο της Πέμπτης στην αγορά και το αισιόδοξο κλίμα του Νοεμβρίου, ορισμένοι αναλυτές συμβουλεύουν τους επενδυτές να παραμείνουν προσεκτικοί στο τέλος του έτους, αλλά και το 2024.

Στα μάκρο της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της S&P Global υποχώρησε στις 49,4 μονάδες το Νοέμβριο, από 50 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της έρευνας τα οποία επιβεβαίωσαν την αρχική μέτρηση. Η κάμψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη νέα υποχώρηση των νέων παραγγελιών, οι οποίες έχουν υποχωρήσει στους έξι από τους τελευταίους επτά μήνες.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #FEDERAL_RESERVE #Τζερόμ_Πάουελ #επιτόκια

Related posts

Κέρδη στην Wall Street με ώθηση από τον PCE

banks

Κοντά στις 41.000 μονάδες ο Dow–Στα «πράσινα» η Wall Street

banks

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές με το «βλέμμα» στραμμένο σε πληθωρισμό-επιτόκια

banks

Έχασαν τη δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κλείσιμο με μικρές απώλειες

banks

Ηπιότερες των χθεσινών οι απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών, περιμένοντας την ΕΚΤ

banks