22.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
MARKETS

Έχασαν τη δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κλείσιμο με μικρές απώλειες

Έχασαν τη δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κλείσιμο με μικρές απώλειες

Ήπια πτωτικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας (4/9) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, χάνοντας δυναμική κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου έδειχναν έτοιμες για θετικό κλείσιμο.

Ο Stoxx 600 είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 9 Αυγούστου το πρωί, αλλά τελικά έκλεισε ελαφρά στο «κόκκινο».

Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής κέρδισαν 0,5%, καθώς το κλίμα γύρω από τις μετοχές ενισχύθηκε μετά τις αμερικανικές εκθέσεις εργασίας την Παρασκευή. Οι επενδυτές είδαν σημάδια επιβράδυνσης που θα μπορούσαν να χαλιναγωγήσουν την επιθετικότητα της Federal Reserve.

Ο Μαξ Κέτνερ, επικεφαλής στρατηγικής πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων της HSBC, είπε στο CNBC ότι ένα βασικό ερώτημα για τις μετοχές ήταν αν η Fed θα πραγματοποιήσει πραγματικά τις πέντε μειώσεις επιτοκίων το 2024 που επί του παρόντος αναμένονται από τις αγορές.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει προοπτική ύφεσης στις ΗΠΑ, δεν υπήρχε ποτέ, και επίσης δεν την βλέπουμε για το 2024. Στην πραγματικότητα, όταν εξετάζουμε ορισμένα από τα δεδομένα αυτή τη στιγμή γύρω από τον μεταποιητικό τομέα στις ΗΠΑ , υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κλάδος μπορεί να ανέβει λίγο περισσότερο», είπε ο Κέτνερ.

Ο τομέας των ευρωπαϊκών βασικών πόρων έκλεισε 0,6% υψηλότερα, αφού η Κίνα ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων τόνωσης και στήριξης για τον προβληματικό τομέα ακινήτων της.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι θα είναι «κρίσιμο» για τις κεντρικές τράπεζες να καθορίσουν τους στόχους τους για τον πληθωρισμό σε μια περίοδο όπου λαμβάνονται υπόψη οι διακυμάνσεις κυρίως στις τιμές της ενέργειας και η γεωπολιτική δραστηριότητα.

Επίσης τη Δευτέρα, τα γερμανικά εμπορικά στοιχεία έδειξαν πτώση 0,9% σε μηνιαία βάση στις εξαγωγές τον Ιούλιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,4%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μείωση 1,5% σε μηνιαία βάση στις εξαγωγές του Ιουλίου για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία επιβραδύνεται σε πολλούς τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,04% στις 457,96 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινήθηκε πτωτικά 0,10% στις 15.824,85 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,24% στις 7.279,51 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έπεσε 0,16% στις 7.452,76 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,01% στις 28.647,33 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 έπεσε 0,35% στις 9.416,30 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,02% στις 6.183,46 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Related posts

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Επιτόκια και πληθωρισμός στο επίκεντρο

    banks

    Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» ο τραπεζικός κλάδος

    banks

    Αναζητούν κατεύθυνση στη σκιά του πολέμου οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    banks

    Ευρωαγορές: Άνοδος με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και Πάουελ

    banks

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πήραν…ανοδική σκυτάλη από Wall Street και Ασία

    banks

    Σε «ρηχά νερά» οι ευρωαγορές-Μίνι ώθηση από τον γερμανικό πληθωρισμό

    banks