20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Ξανά στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές μετά τα μάκρο στις ΗΠΑ

Ξανά στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές μετά τα μάκρο στις ΗΠΑ

Σε αρνητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης (8/8) για τις ευρωπαικές μετοχές, παρόλο που υπήρξε ώθηση από την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης στην αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης έκλεισε 0,02% υψηλότερα στις 496.04 μονάδες, αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στο κόκκινο, με τους τομείς να παραμένουν σε μικτό έδαφος. Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης και των χημικών προϊόντων υποχώρησαν αμφότερες κατά 0,6%, ενώ οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών κέρδισαν 1,28%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 17,675.95 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,26% στις 8,145.96 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,26% στις 7,247.45 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διολίσθησε κατά 0,29% στις 31,880.00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε απώλειες 0,40% στις 10,556.50 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI έχασε 0,08% στις 6,569.77 μονάδες.

Γενικότερα, οι παγκόσμιες αγορές ήταν ασταθείς μετά από μια πτώση στην αρχή της εβδομάδας. Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο το πρωί της Πέμπτης, αφού τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου, αμβλύνοντας κάποιες ανησυχίες για την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως, η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή είχε δείξει επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης, πυροδοτώντας φόβους για ύφεση και επακόλουθη μεταβλητότητα στην αγορά.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως οι ευρωαγορές έλαβαν στήριξη από τον γερμανικό γίγαντα βιομηχανικής τεχνολογίας Siemens, ο οποίος ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη και επιβεβαίωση των προοπτικών του έτους.

Τέλος, οι μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές σε μια ασταθή διαπραγμάτευση την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα εμπορικά στοιχεία από την Ιαπωνία και τη διατήρηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας.

 

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες

Related posts

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές μετά την εβδομάδα ισχυρών κερδών

banks

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

banks

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα επιτόκια στο επίκεντρο

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Εβδομάδα σημαντικών δεδομένων

banks

Ο καλύτερος Ιανουάριος από το 1998 για τον Nikkei

banks

Έβδομη διαδοχική άνοδος για το Nasdaq-Το μεγαλύτερο σερί από τον Ιανουάριο

banks