14.9 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές μετά την εβδομάδα ισχυρών κερδών

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές μετά την εβδομάδα ισχυρών κερδών

Απώλειες κατέγραψαν τη Δευτέρα (6/11) οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι προέρχονται από το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο «άλμα» τους από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 0,16% και έκλεισε στις 443,52 μονάδες, μετά τα κέρδη άνω του 3% που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Της σημερινής πτώσης ηγήθηκε ο κλάδος του real estate με -2,9%, όντας ο τομέας με την καλύτερη επίδοση το περασμένο πενθήμερο.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,35% στις 15.135,97 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,46% στις 7.015,20 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,56% στις 9.241,50 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με πτώση 0,29% στις 28.592,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 7.417,76 μονάδες.

Η Telecom Italia (TIM) υποχώρησε κατά 3,4%, μετά από «άλμα» έως και 5,4%, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της τηλεφωνικής εταιρείας ενέκρινε την πώληση του δικτύου της σταθερής γραμμής στο αμερικανικό private equity KKR, προκαλώντας διαφωνίες από τον κορυφαίο μέτοχό της, Vivendi.

Εν τω μεταξύ, η Ryanair ενισχύθηκε κατά 5,3% καθώς η μεγαλύτερη σε αριθμό επιβατών αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης προέβλεψε ετήσιο κέρδος ρεκόρ και υποσχέθηκε τακτική πληρωμή μερίσματος, ανεβάζοντας τον δείκτη του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής κατά 0,6%.

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της S&P Global για τον Οκτώβριο, ο δείκτης PMI στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 46,5 μονάδες από τις 47,2 μονάδες του Σεπτεμβρίου. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 3,4 μονάδες, φτάνοντας τις -18,6 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Sentix. Οι οικονομικές προσδοκίες εκτινάχθηκαν κατά 6,8 μονάδες στις -10 μονάδες. Ωστόσο, ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης παρέμεινε αδύναμος στο -26,8, σημειώνοντας άνοδο μόνο κατά 0,2 μονάδες από τον Οκτώβριο.

Μικρή αύξηση εμφάνισαν τον Σεπτέμβριο οι παραγγελίες στα εργοστάσια της Γερμανίας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση. Οι νέες παραγγελίες, εξαιρουμένων των παραγγελιών μεγάλης κλίμακας, υποχώρησαν κατά 2,2% τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση. Μετά την αναθεώρηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, οι νέες παραγγελίες Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 1,9% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • Telecom Italia
  • Ryanair
  • Stoxx 600
  • Μάρτιος
  • real estate

    Related posts

    Τετραήμερο πτωτικό σερί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές λόγω του αμερικανικού πληθωρισμού

    banks

    Άνοδος στη Wall Street, στον «αστερισμό» των εταιρικών αποτελεσμάτων

    banks

    Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τις τράπεζες

    banks

    Φρέναραν οι ευρωαγορές, επηρεασμένες από το ΑΕΠ

    banks

    Νέο υψηλό 10 μηνών για τον S&P 500

    banks