21.2 C
Athens
May 9, 2024
Image default
MARKETS

Έβδομη διαδοχική άνοδος για το Nasdaq-Το μεγαλύτερο σερί από τον Ιανουάριο

Έβδομη διαδοχική άνοδος για το Nasdaq-Το μεγαλύτερο σερί από τον Ιανουάριο

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας (6/11) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να καταγράφει το μακροβιότερο ανοδικό σερί του εδώ και περίπου 11 μήνες.

Ειδικότερα, ο Nasdaq Composite συμπλήρωσε επτά διαδοχικές ημέρες κερδών για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο. Οι άλλοι δύο δείκτες (Dow Jones και S&P 500) ενισχύθηκαν για έκτη συνεχόμενη μέρα, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο και τον Ιούνιο, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 0,30% και τερμάτισε στις 13.518,78 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,18% κλείνοντας στις 4.365,98 μονάδες. Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 34,54 μονάδες ή 0,1% για να διαμορφωθεί στις 34.095,86 μονάδες.

Η Nvidia πρόσθεσε 1,7% ενισχυμένη από την αισιοδοξία της Bank of America εν όψει της έκθεσης κερδών της. Αντίθετα, η Bumble υποχώρησε κατά 4,4% μετά την ανακοίνωση του CEO της ότι θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο. Η SolarEdge Technologies κινήθηκε χαμηλότερα κατά 5,1% μετά την υποβάθμισή της από την Wells Fargo. Παράλληλα, οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα, αντιστρέφοντας την τάση της περασμένης εβδομάδας, με το 10ετές να «ανεβαίνει» κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,649%.

Οι προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο βρίσκονται στο 90,4%, από 95,2 την Παρασκευή αλλά πάνω από το 74,4% πριν από μια εβδομάδα. Οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης έχουν αυξηθεί σε περισσότερο από 50% για τη συνεδρίαση του Μαΐου 2024, σύμφωνα με το FedWatch Tool. Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, συνολικά 403 εταιρείες του S&P 500 ανέφεραν κέρδη μέχρι την περασμένη Παρασκευή για το γ’ τρίμηνο, με το 81,6% από αυτές να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, μετά την επιβεβαίωση από Σαουδική Αραβία και Ρωσία ότι θα επεκτείνουν τις περικοπές που εφαρμόζουν στην παραγωγή τους μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 31 cents ή 0,4% και έκλεισε στα 80,82 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιανουαρίου πρόσθεσε 29 cents ή 0,3% στα 85,18 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures. Στο φυσικό αέριο το συμβόλαιο Δεκεμβρίου «κατρακύλησε» 7,1% στα 3,26 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Τέλος, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 0,5% και έκλεισε στα 1.988,60 δολάρια ανά ουγγιά.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • NASDAQ COMPOSITE
  • FED
  • Αποτελέσματα
  • επιτόκια

    Related posts

    Μεικτά πρόσημα στη σκιά πολέμου και μάκρο στις ασιατικές αγορές

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Περιμένοντας τα μάκρο

    banks

    Η καταρχήν συμφωνία για το αμερικανικό χρέος… καθησυχάζει τις ευρωαγορές

    banks

    Η «ένεση» ρευστότητας στην First Republic έδωσε «φτερά» στη Wall Street

    banks

    Η Microsoft η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση-Ξεπέρασε την Apple

    banks

    Wall Street: Συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις την εβδομάδα των Ευχαριστιών

    banks