20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Οριακές μεταβολές στην Wall Street με τα «βλέμματα» στην Nvidia

Οριακές μεταβολές στην Wall Street με τα «βλέμματα» στην Nvidia

Οι μετοχές της Wall Street σημειώνουν μικρή μεταβολή την Τετάρτη (28/8), καθώς οι traders περιμένουν την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της Nvidia.

Ειδικότερα, η Wall Street παρακολουθεί την Nvidia για να εκτιμήσει την ευρύτερη βιωσιμότητα του εμπορίου τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης. Ο τεχνολογικός «γίγαντας» -που αναμένεται να υποβάλει έκθεση μετά το κλείσιμο- έχει εκτιναχθεί κατά 159% το 2024, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη για τη μετοχή να…τρέξει.

Έτσι, στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 41.238 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος στο -0,01% και τις 5.625 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κάθοδο κατά 0,01% φτάνοντας τις 17.753 μονάδες.

Παράλληλα, η Nordstrom αυξήθηκε κατά 7% μετά την ανακοίνωση των προσαρμοσμένων κερδών του δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανάπτυξης ημιαγωγών Ambarella σημείωσε άλμα σχεδόν 20% χάρη στις αισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου.

Την ίδια ώρα, και η PVH, ιδιοκτήτρια της Calvin Klein, υποχώρησε περισσότερο από 7% λόγω απογοητευτικών προοπτικών για το τρέχον τρίμηνο.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις ανέβηκαν με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται στο 3.83% και του 2ετούς να ανεβαίνει στο 3.87%.

Τέλος, να σημειωθεί πως υποτονικό ήταν το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση με όλους τους δείκτες να καταφέρνουν με δυσκολία να καταγράψουν έστω και μικρά κέρδη. Πάντως, ακόμη και η επίδοση αυτή ήταν αρκετή, ώστε ο Dow Jones να φτάσει ουσιαστικά σε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ! 

#μετοχές #δείκτες #ΗΠΑ #επιτόκια

Related posts

«Απογειώνεται» η Wall Street μετά το «φρένο» του πληθωρισμού

banks

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-«Άλμα» λόγω… απαγορεύσεων στη Νότια Κορέα

banks

Wall Street: Επιφυλάξεις ενόψει της δεύτερης ημέρας κατάθεσης του Πάουελ

banks

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα θετικά πρόσημα με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές- Πτώση 8% για την HSBC

banks

Ηπιότερες των χθεσινών οι απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street

banks