27.9 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στις ευρωαγορές ενόψει των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

Άνοδος στις ευρωαγορές ενόψει των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

Συγκρατημένη άνοδο παρουσιάζουν στη σημερινή (30/5) συνεδρίαση οι ευρωαγορές, προσπαθώντας να αλλάξουν την αρνητική τάση αυτής της εβδομάδας, καθώς οι παγκόσμιες αγορές δέχονται πιέσεις από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 514,10 μονάδες, μετά τις δύο χειρότερες συνεδριάσεις του μήνα. Την Τετάρτη έκλεισε στο χαμηλότερό του επίπεδο από τις 8 Μαΐου.

Τα πρόσημα είναι μικτά στους διαφορετικούς κλάδους, με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών να κερδίζουν 0,6%. Οι μετοχές του κλάδου της εξόρυξης σημειώνουν πτώση 1,6%, καθώς οι έμποροι αξιολογούν τις επιπτώσεις της ακυρωθείσας προσφοράς της BHP Group για την Anglo American. Οι μετοχές τεχνολογίας υποχωρούν κατά 1,07% μετά τη σπάνια απώλεια εσόδων της Salesforce στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της βρετανικής Auto Trader καταγράφουν άλμα 11,80% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στα αποτελέσματα του έτους.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX έχει οριακές απώλειες 0,02% στις 18.470,61 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% στις 8.187,30 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,12% στις 7.944,37 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,34% στις 34.266,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,97% στις 11.253,50 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI κινείται 0,54% υψηλότερα, στις 6.834,97 μονάδες.

Η αρνητική τάση ήταν διεθνής αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οδήγησαν σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων -μια, γενικά, «επιβλαβής» εξέλιξη για τις μετοχές.

Την Παρασκευή, αναμένονται δύο μετρήσεις του πληθωρισμού, στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ.

Πρώτα θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, ενώ θα ακολουθήσει η έκθεση για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, ένα μέτρο του πληθωρισμού που παρακολουθείται στενά από τη Fed. 

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού έκλεισαν την Πέμπτη με απώλειες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Άνοδος

Related posts

Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

banks

Θετικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον στα επιτόκια

banks

Ευρωαγορές: Προσεκτικές κινήσεις με την προσοχή στα νέα στοιχεία

banks

Με πωλητές υποδέχθηκε τον Μάρτιο η Wall Street

banks

Τεχνολογικό «άλμα» στη Wall Street- Ρεκόρ για Microsoft, Nvidia

banks

Flat άνοιγμα στις ευρωαγορές εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

banks