22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Τεχνολογικό «άλμα» στη Wall Street- Ρεκόρ για Microsoft, Nvidia

Τεχνολογικό «άλμα» στη Wall Street- Ρεκόρ για Microsoft, Nvidia

Δυναμικά ξεκίνησε η εβδομάδα για το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να ηγείται της σημερινής (20/11) ανόδου. Ράλι σημείωσε η μετοχή της Microsoft, στον απόηχο της πρόσληψης των Σαμ Άλτμαν και Γκρεγκ Μπρόκμαν μετά την απομάκρυνσή τους από την OpenAI.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, δήλωσε ότι ο Άλτμαν εντάσσεται στον τεχνολογικό κολοσσό για να ηγηθεί μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η μετοχή της Microsoft έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ συμπαρέσυρε στα κέρδη κι άλλους τεχνολογικούς τίτλους, όπως της Apple και της Nvidia. Η Microsoft ενισχύθηκε κατά 2% σήμερα και έφτασε σε υψηλό ενός έτους. Η Nvidia πρόσθεσε 2,3% κλείνοντας σε υψηλό όλων των εποχών, λίγο πριν ανακοινώσει τα αποτελέσματά της.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 203,76 μονάδες ή 0,58% και έκλεισε στις 35.151,04 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,74% στις 4.547,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,13% στις 14.284,53 μονάδες. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τον S&P 500 και τον Nasdaq. Μάλιστα, ο S&P 500 έκλεισε κοντά στο υψηλό έτους που κατέγραψε τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή λίγο περισσότερο από 1% κάτω από το εν λόγω ορόσημο.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έχουν ανακάμψει σημαντικά μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, απόρροια της χαλάρωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες ότι η Federal Reserve ολοκλήρωσε τον κύκλο με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Οι επενδυτές «βλέπουν» ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο και θα αρχίσει τις μειώσεις επιτοκίων από τον Μάρτιο του 2024. Αύριο Τρίτη (21/11), η Fed αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασής της που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο, τα οποία ενδέχεται να παρέχουν σημάδια σχετικά με την κατεύθυνση των επιτοκίων.

Οι αγορές στις ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών. Την Παρασκευή η Wall Street θα λήξει νωρίτερα από το προκαθορισμένο.

Ισχυρή άνοδο για δεύτερη σερί μέρα σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή των ανακοινώσεων του OPEC+ για την παραγωγή. Κατά πάσα πιθανότητα, ο Οργανισμός αναμένεται να αποφασίσει την περαιτέρω μείωση της παραγωγής στη συνεδρίαση της ερχόμενης Κυριακής.

Στη σημερινή συνεδρίαση το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,71 δολάρια ή σχεδόν 2,3% και έκλεισε στα 77,60 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών. Το συμβόλαιο του Ιανουαρίου, το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον, ενισχύθηκε 1,79 δολάρια ή σχεδόν 2,4% στα 77,83 δολάρια το βαρέλι. Το Brent Ιανουαρίου κέρδισε 1,71 δολάρια ή 2,1% στα 82,32 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Από την άλλη πλευρά, πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός πιεζόμενος από την αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Η τιμή spot του χρυσού βρέθηκε να υποχωρεί κατά 0,1% στα 1.978,23 δολάρια ανά ουγγιά, ανακτώντας μέρος των απωλειών της ημέρας, ενώ τα futures χρυσού υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.981,1 δολάρια η ουγγιά.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #ΣΑΜ_ΑΛΤΜΑΝ #ΓΚΡΕΓΚ_ΜΠΡΟΚΜΑΝ #Dow_Jones #Nasdaq #FEDERAL_RESERVE #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #χρυσός #ΗΜΕΡΑ_ΤΩΝ_ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ

Related posts

Goldman Sachs: Κίνδυνος για τις αγορές μετοχών από το Μεσανατολικό

banks

«Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

banks

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΒοΕ

banks

Πτώση στις ευρωαγορές μετά από 5 εβδομάδες κερδών

banks

«Φρένο» στα ρεκόρ βάζει η Wall Street

banks

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια

banks