22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: «Βαρίδι» τα στοιχεία για τις πληρωμές στην Ιαπωνία

Ασιατικές αγορές: «Βαρίδι» τα στοιχεία για τις πληρωμές στην Ιαπωνία

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται την Πέμπτη (5/9) τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο ενός εκτεταμένου sell off, με τον Nikkei της Ιαπωνίας και τον Kospi της Νότιας Κορέας μεταξύ των μεγάλων χαμένων.

Σήμερα ο Nikkei υποχωρεί κατά 0,73%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημειώνει οριακή άνοδο, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τους μισθούς του Ιουλίου στην Ιαπωνία.

Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές μετρητών στη χώρα αυξήθηκαν 3,6% σε ετήσια βάση, σε μια πιο ήπια άνοδο σε σύγκριση με την άνοδο 4,5% που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο. Οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,4% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά το +1,1% του Ιουνίου.

Η ισχυρή έκθεση για τις πληρωμές προσφέρει στην Τράπεζα της Ιαπωνίας περισσότερο περιθώριο για αύξηση των επιτοκίων, η οποία θα μπορούσε να ασκήσει πρόσθετη πίεση στις μετοχές. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BoJ, Χατζίμε Τακάτα, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια εάν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις δαπάνες και τους μισθούς», μεταδίδει το Reuters.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολισθαίνει κατά 0,33%, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα σημειώνει οριακή άνοδο. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί οριακά, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κινείται κατά 1% χαμηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας «ανεβαίνει» κατά 0,18%. Οι εξαγωγές από τη χώρα τον Ιούλιο αυξήθηκαν 0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Wall Street: Συνέχισε το ανοδικό σερί παρά τη γεωπολιτική πίεση

banks

Wall Street: Στον «αστερισμό» των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Το βάρος στα μάκρο

banks

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις κερδών

banks

Wall Street: Επιστροφή στα πράσινα- Απώλειες για την Nvidia

banks

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks