24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις κερδών

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις κερδών

Οριακές μεταβολές σημειώνονται σήμερα στη Wall Street, με τον S&P 500 να εξακολουθεί να βρίσκεται ένα σκαλοπάτι μακριά από τις 5.000 μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,02% στις 38.686,70 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 παραμένει αμετάβλητος 4.994,77 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,12% στις 15.775,67 μονάδες.

Η μετοχή της Disney σημειώνει άνοδο 9,58%, καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των επενδυτών όσον αφορά τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου, ενώ βελτίωσε τις προβλέψεις της, εν μέσω μιας προσπάθειας περικοπής κόστους. Η Arm σημειώνει άλμα 48,65% μετά την ανακοίνωση ισχυρότερων των αναμενόμενων κερδών και την παροχή αισιόδοξης πρόβλεψης μελλοντικών κερδών.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 4,15%. Η κίνηση των αποδόσεων πιέζει τις μετοχές, παρά τη σωρεία ισχυρών εταιρικών ανακοινώσεων, οι οποίες ενισχύουν την πεποίθηση των επενδυτών ότι μια εύρωστη οικονομία μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί τα εταιρικά κέρδη και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με αναλυτές, αν η οικονομία των ΗΠΑ «βιώσει» ένα θετικό σενάριο, με ισχυρή ανάπτυξη και μείωση του πληθωρισμού, η Fed θα μπορέσει αν μειώσει σημαντικά τα επιτόκια και τα κέρδη θα μπορέσουν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. 

Η σημερινή συνεδρίαση ακολουθεί μία κερδοφόρα ημέρα, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών και την άνοδο του τεχνολογικού τομέα. Οι Big 3 (Meta, Nvidia, Microsoft) έχουν ωθήσει υψηλότερα την αγορά από τον Νοέμβριο και εξακολουθούν να ασκούν ανοδικές πιέσεις, σε συνδυασμό με τον αποπληθωρισμό, την ήπια στροφή της νομισματικής πολιτικής και τα ανθεκτικά κέρδη.

#nyse #Wall_Street #Ήπιες_μεταβολές

Related posts

Σε ρηχά «νερά» οι ευρωαγορές- «Άλμα» για το λιανεμπόριο

banks

Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

banks

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές μετά τη Fed

banks

Σε νέα χαμηλά οι ασιατικές αγορές-Χαμηλό έτους ο Hang Seng

banks

Wall Street: Σε υψηλό τριών εβδομάδων ο S&P 500

banks

Η Wall Street παρέσυρε τις ασιατικές αγορές-Στα «κόκκινα» οι δείκτες

banks