July 6, 2024
Image default
MARKETS

«Βήμα» σημειωτόν στην Wall Street μετά τα ρεκόρ

«Βήμα» σημειωτόν στην Wall Street μετά τα ρεκόρ

Με ήπιες μεταβολές ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (3/7) στην Wall Street, η οποία λειτουργεί σε καθεστώς ημιαργίας (κλείνει στις 20:00 ώρα Ελλάδος) λόγω της αυριανής Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Κλειστή θα παραμείνει την Πέμπτη (4/7) η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,06% στις 39.307,28 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,09% στις 5.514,13 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,12% στις 18.050,22 μονάδες.

Οι σημερινές κινήσεις των δεικτών έρχονται αμέσως μετά το κλείσιμο του S&P 500 πάνω από τις 5.500 μονάδες για πρώτη φορά στα χρονικά. Ο Nasdaq ολοκλήρωσε επίσης τη συνεδρίαση της Τρίτης σε ιστορικό υψηλό.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα νέα στοιχεία που δείχνουν «χαλάρωση» στην αγορά εργασίας ενόψει της πολύ σημαντικής έκθεσης για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής. Τα στοιχεία της ADP έδειξαν μικρότερη αύξηση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα απ’ ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ήταν περισσότερες απ’ ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Ειδικότερα, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 238.000 την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουνίου, έναντι εκτιμήσεων για 235.000, με τις συνεχιζόμενες αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουνίου να αυξάνονται στο 1,858 εκατ., υψηλότερα από τις προβλέψεις για 1,84 εκατ. Απόψε αναμένονται επίσης τα πρακτικά από την πρόσφατη συνεδρίαση της Federal Reserve.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Wall Street: Επιφυλακτικά ξεκίνησε το β’ τρίμηνο-Παραμένει κοντά στα ρεκόρ

banks

Wall Street: Νέα άνοδος με ώθηση από την αγορά εργασίας

banks

Χλιαρά ξεκίνησε η Wall Street- Προεξοφλημένη η απόφαση της Fed

banks

Σημαντικά κέρδη στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

banks

Μηνιαία άνοδος 2% για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ευρωαγορές: Τα «βλέμματα» στη γαλλική ανάπτυξη- «Άλμα» για την Barclays

banks