25.2 C
Athens
May 19, 2024
Image default
MARKETS

Σημαντικά κέρδη στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Σημαντικά κέρδη στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Με τις εξαιρετικές αποδόσεις του Nasdaq, η Wall Street ολοκλήρωσε με κέρδη τη συνεδρίαση της Τρίτης, έχοντας όμως ακόμα πολύ δρόμο να καλύψει λόγω του «επίπονου» Αυγούστου.

Έτσι, ο Dow Jones ανέβηκε κατά 0,85% στις 34.852 μονάδες ο S&P 500 πραγματοποίησε «άλμα» κατά 1,45% στις 4.497 μονάδες, κάνοντας την καλύτερή του συνεδρίαση εδώ και τρεις μήνες, ενώ εξαιρετικές επιδόσεις κατέγραψε ο Nasdaq με άνοδο ύψους 1,74% στις 13.943 μονάδες.

Από το ταμπλό στις πρωταγωνίστριες της ημέρας ήταν οι Big Tech, όπως η Meta, η Tesla, η Apple, η Microsoft και η Nvidia, με άνοδο κοντά στο 4%.

Η Apple συγκεκριμένα, έλαβε επιπλέον ώθηση, όταν έγινε γνωστό ότι απέστειλε προσκλήσεις για μια μεγάλη εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της, στις 12 Σεπτεμβρίου, στην οποία θεωρείται δεδομένο, ότι θα παρουσιάσει το νέο iPhone 15.

Επίσης, άλμα 24% κατέγραψε η Ginkgo Bioworks, λόγω του ότι η βιοτεχνολογική εταιρεία υπέγραψε μια πενταετή συμφωνία στον κλάδο του cloud και της τεχνητής νοημοσύνης με την Google Cloud.

Ισχυρή άνοδος και για τη μετοχή της Best Buy μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, αλλά και για τις μετοχές των τηλεπικοινωνιακών AT&T και Verizon.

Στα μάκρο της ημέρας ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 106,1 μονάδες από τις 116 που προέβλεπαν οι αναλυτές, κάτι που εντείνει την ανησυχία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μέσα σε συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων από πλευράς Fed.

Eπιπλέον, οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν στα 8,8 εκατομμύρια τον Ιούλιο, έναντι των 9,5 εκατομμυρίων που προσδοκούσαν οι αναλυτές, καταγράφοντας χαμηλό 28 μηνών.

Η προσοχή παραμένει στις επόμενες κινήσεις του Τζερόμ Πάουελ με τον επικεφαλής της Fed να δηλώνει από τη μία έτοιμος για νέες αυξήσεις επιτοκίων, μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός στο 2% και από την άλλη να υποστηρίζει ότι θα ζυγίζει τα εκάστοτε οικονομικά δεδομένα πριν από οποιαδήποτε απόφαση για τη νομισματική πολιτική.

«Σκαρφάλωσε» το πετρέλαιο

«Άλμα» κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη με την προσοχή να εστιάζεται στην πορεία του τυφώνα Idalia και τις πιθανές επιπτώσεις του στις ενεργειακές δραστηριότητες στον Κόλπο του Μεξικού.

Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Οκτωβρίου έκανε «άλμα» 1,3%, κλείνοντας στα 81,16 δολάρια το βαρέλι στο υψηλότερο κλείσιμο του προηγούμενου μήνα από τις 18 Αυγούστου.

Το brent παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε αύξηση1,3%, στα 85,49 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο σε περίπου δύο εβδομάδες.

Στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο 1,2%, στα 84,91 δολάρια το βαρέλι.

  • Wall Street
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • μετοχές
  • κέρδη

    Related posts

    Νέες διορθωτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    banks

    Wall Street: 6η εβδομάδα κερδών με ρεκόρ για S&P500, Nasdaq

    banks

    Morgan Stanley: Προειδοποιεί για νέα χαμηλά στον τεχνολογικό κλάδο

    banks

    Morgan Stanley: Υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για τις αμερικανικές μετοχές

    banks

    Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

    banks