24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Τα «βλέμματα» στη γαλλική ανάπτυξη- «Άλμα» για την Barclays

Ευρωαγορές: Τα «βλέμματα» στη γαλλική ανάπτυξη- «Άλμα» για την Barclays

Σε πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (20/2) για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να βολιδοσκοπούν την κατάσταση με το εμπορικό πλεόνασμα της Ελβετίας, ύψους 2,8 δισ. ελβετικών φράγκων τον Ιανουάριο, ενώ παράλληλα περιμένουν τα στοιχεία για την κατασκευαστική παραγωγή στην ευρωζώνη.

Στο προσκήνιο βρίσκονται οι γαλλικές μετοχές, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις ετήσιες προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη. Ειδικότερα, η γαλλική κυβέρνηση κάνει λόγο για ανάπτυξη 1% το 2024, από 1,4% προηγουμένως. Η αναθεώρηση αποδόθηκε σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην Ουκρανία και τη Γάζα, καθώς και στην επιβράδυνση των μεγάλων εμπορικών εταίρων, όπως η Γερμανία και η Κίνα.

Στα εταιρικά νέα, η Barclays δημοσίευσε την έκθεση των κερδών της για το 2023 και αποκάλυψε σχέδια για επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. βρετανικών λιρών. Η μετοχή της βρετανικής τράπεζες «εκτοξεύεται» κατά 6%.

Στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,32% στις 490,84 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει πτώση 0,42%, στην Βρετανία ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,26%, στη Γαλλία ο CAC 40 χάνει 0,12%, στην Ισπανία ο IBEX 35 κινείται πτωτικά κατά 0,16% και στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,19%.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Η Fed έβαλε «φρένο» στο ανοδικό σερί της Wall Street

banks

UBS-Αγορές: Ο απολογισμός του 2023… μάθημα για το 2024

banks

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ηγέτης των… απωλειών το Χονγκ Κονγκ-«Διασώθηκε» η ηπειρωτική Κίνα

banks

JP Morgan: Ανασφάλεια στις ευρωπαϊκές αγορές από την οικονομική επιβράδυνση

banks

Στα «πράσινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών-Το βλέμμα και στις ΗΠΑ

banks