21.4 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Χλιαρά ξεκίνησε η Wall Street- Προεξοφλημένη η απόφαση της Fed

Χλιαρά ξεκίνησε η Wall Street- Προεξοφλημένη η απόφαση της Fed

Ήπια πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (18/9) για τη Wall Street, με τις μετοχές των κατασκευαστών chip να υποχωρούν. Παράλληλα, η επενδυτική κοινότητα περιμένει την ετυμηγορία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) εντός της εβδομάδας για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,10% στις 34.585,17 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,03% στις 4.448,87 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 13.712,25 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν αμφότεροι πτωτικά το προηγούμενο πενθήμερο, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών. Αντίθετα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε την εβδομάδα 0,1% υψηλότερα.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αργότερα αυτή την εβδομάδα. Επιπλέον, οι traders θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τη στάση της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό από εδώ και πέρα.

Πλέον δίνεται πιθανότητα 99% να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια η Fed και μόλις 31% πιθανότητα αύξησης το Νοέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch, το οποίο μετράει τις τιμές στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FEDERAL RESERVE
  • Dow Jones
  • Nasdaq
  • επιτόκια

    Related posts

    Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Εβδομάδα σημαντικών δεδομένων

    banks

    Κόντρα στην επιθετικότητα των κεντρικών τραπεζών οι ευρωαγορές

    banks

    Σε τροχιά ρεκόρ το ιαπωνικό χρηματιστήριο- Απώλειες στην Κίνα

    banks

    Άνοδος στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στην συνεδρίαση της Fed

    banks

    Νέες απώλειες στις ευρωαγορές- Διευρύνθηκε το χαμηλό μήνα

    banks

    Ικανοποίηση στις ασιατικές αγορές από τις αποφάσεις της Fed

    banks