26.9 C
Athens
June 16, 2024
Image default
POLITICS

Δημήτρης Κουτσούμπας: Σήμερα «δεν γίναμε σοφότεροι» – «Να κοπεί η φόρα της ΝΔ»

Την απογοήτευσή του για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια εξέφρασε στη δευτερολογία του ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δε γίναμε σοφότεροι από τις ομιλίες ούτε του πρωθυπουργού ούτε των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. Όχι ότι περιμέναμε κάτι άλλο», είπε βάζοντας στο κάδρο της κριτικής και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι «απολύτως ένοχη και για το πρόβλημα της ακρίβειας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέκρινε τις δαπάνες για τις «νατοϊκές υποχρεώσεις» της χώρας που θα μπορούσαν να διατεθούν στην παιδεία και την υγεία.

«Να κοπεί η φόρα της ΝΔ» ζητά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενόψει των ευρωεκλογών

Μίλησε για την ακρίβεια στη λαϊκή στέγη. «Πού να στεγαστούν, πώς να στεγαστούν» αναρωτήθηκε και στρέφοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση είπε: «Εσείς μόνο πλειστηριασμούς μπορείτε να κάνετε. Να δίνετε τα σπίτια στα κοράκια».

Συνέχισε λέγοντας πως «αναδείχθηκε και σήμερα η σύμπλευση όλων σας στα βασικά ζητήματα της ακολουθούμενης πολιτικής» και κάλεσε στις 9 Ιουνίου «να κοπεί η φόρα της ΝΔ» υποστηρίζοντας πως αυτό «μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη του ΚΚΕ».

«Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο…»

Στην πρωτολογία του υποστήριξε πως «πολλοί από τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται θα σκέφτηκαν ότι θα αφήσετε τους καβγάδες για να δώσετε απαντήσεις για την ακρίβεια, ότι θα γίνει ουσιαστική αντιπαράθεση δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές. Μάταια το πίστεψαν (…)».

Συνέχισε λέγοντας: «Χασμουρητά και απέχθεια φέρνετε στον κόσμο. Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο για την ακρίβεια και μιλάει για εισαγόμενη άνοδο των τιμών» τόνισε για να προσθέσει ότι «έχετε προωθήσει την αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στην εκτόξευση του κόστους του ρεύματος και τόνισε ότι «ψηφίσατε την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που είναι – όπως είπε – υπεύθυνη για το υπέρογκο κόστος παραγωγής και την τεράστια απόκλιση τιμών από το χωράφι στο ράφι.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Και Βoeing 747 στο αεροδρόμιο για τη μεταφορά αμερικανών στρατιωτών

banks

Βανδάλισαν καινούργια παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη

banks

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια

banks

Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ δημοσίευμα του Documento – Αιχμηρή ανακοίνωση

banks

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις καταγγελίες Παναγιωτόπουλου

banks

Αναζητώντας τις προκλήσεις στα «ήρεμα νερά» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

banks1