16.2 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια

Το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ, που αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού αλλά και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας παρουσίασε το αρμόδιο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε την εκδήλωση:

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα αναβάθμισης του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της χώρας, τονίζοντας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να μην συμβούν ξανά τα γεγονότα του παρελθόντος.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τη μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης λήψης μέτρων, όπως κάνει το «112», ενώ σημείωσε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι «ιερή προτεραιότητα».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν στις μάχες που δίνει η Πολιτική Προστασία σε φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς. «Θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες της πρώτης γραμμής» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εμπειρία των περασμένων χρόνων μας δίνει δύναμη και γνώση για τη νέα αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τις αλλαγές που θα φέρει το νέο πρόγραμμα στο μηχανισμό για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στη χώρα.

Related posts

Θεματικό πάρκο ανάλογο του Μύλου των Ξωτικών, θέλει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

banks

Δημοσκόπηση: Ακρίβεια και υγεία «τρώνε τις σάρκες» της κυβέρνησης – Πέφτει το ΠΑΣΟΚ

banks

Μαρία Σπυράκη: Στηρίζουμε τους ευάλωτους με 86,7 δισ. ευρώ με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

banks1

Ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης στη 41η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου

banks

Χριστοδουλίδης: Συγχαίρω το MEGA για το Famagusta, «βοηθά όχι μόνο να θυμηθούμε αλλά και να πράξουμε»

banks1

The Jerusalem Post: Η σημασία της συμμαχίας Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας κατά του Ιράν

banks