18.8 C
Athens
May 4, 2024
Image default
WORLD

Ερντογάν σε πρόεδρο Εμιράτων: Πολύ αρνητική η επανέναρξη των μαχών στη Γάζα, ο μουσουλμανικός κόσμος να δράσει ενιαία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, ότι η επανέναρξη των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας διάρκειας μίας εβδομάδας ήταν “πολύ αρνητική εξέλιξη”, όπως ανέφερε η τουρκική Προεδρία την Παρασκευή.

Οι ηγέτες της Τουρκίας και των Εμιράτων συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, COP28, στο Ντουμπάι. Ο Ερντογάν συναντήθηκε επίσης με τους πρωθυπουργούς της Ιαπωνίας και της Ιταλίας για να συζητήσουν για τη Γάζα, καθώς και με τον ομόλογό του από το Ουζμπεκιστάν, ανέφερε η τουρκική Προεδρία της Δημοκρατίας.

“Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος σημείωσε ότι η επανέναρξη των συγκρούσεων ήταν πολύ αρνητική, ανέφερε ότι η Τουρκία εργάζεται για να επιτύχει μια διαρκή κατάπαυση του πυρός και να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ο Τ. Ερντογάν τόνισε επίσης ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει η “σφαγή” από πλευράς του Ισραήλ, αλλά και ότι ο μουσουλμανικός κόσμος θα πρέπει να δράσει από κοινού.

Related posts

Ισραήλ: Οι όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Γάζα κρατούσαν λευκή σημαία

banks

Ουκρανία: Ο ισχυρός επιχειρηματίας Κολομόισκι κατονομάζεται από την υπηρεσία ασφαλeίας SBU ως ύποπτος σε έρευνα για απάτη

banks

Γαλλία: Ο μακρύς κατάλογος της αστυνομικής βίας

banks

Ελβετία: Τρακτέρ κατέβηκαν στους δρόμους στη Γενεύη, στην πρώτη κινητοποίηση των αγροτών στη χώρα

banks

Eurostat: Το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 90,3% του ΑΕΠ, στην ΕΕ στο 83,1%, στην Ελλάδα στο 166,5%

banks

Ντένκοφ και Ράντεφ επιθεώρησαν τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Βουλγαρίας – Σερβίας

banks