24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
PIRAEUS BANK

Τράπεζα Πειραιώς: Βαρύ το κλίμα για τις νέες περικοπές

Από εθελούσια σε εθελούσια πάνε στην Τράπεζα Πειραιώς που έχουν κυριολεκτικά βαλθεί να… αδειάσουν από υπαλλήλους. Πριν ακόμη καλά, καλά στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο πρόγραμμα, στο τέλος του 2023, η διοίκηση Μεγάλου ετοιμάζεται να οδηγήσει στην έξοδο άλλους 300 εργαζόμενους, αυτή τη φορά από τις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας, που θα έρθουν να προστεθούν στα 500 άτομα που αποχώρησαν στο τέλος του περασμένου χρόνου. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως το «πακέτο» αποδοχών του νέου προγράμματος δεν θα είναι ιδιαίτερα γενναίο. «Κάθε πέρσι και καλύτερα», όπως λέει και η λαϊκή ρήση.

Αν δούμε προσεκτικά τα συνολικά στοιχεία, η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει σε τεράστια μείωση του αριθμού των εργαζομένων της, από τους 14.300 το 2014, στους 7.900 στο τέλος του 2022 και στους 7.400 εργαζόμενους στο τέλος του 2023. Σε ότι, δε, αφορά το δίκτυο των καταστημάτων από τα 803 φτάσαμε στα 389 καταστήματα, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές στην ηπειρωτική χώρα να βλέπουν υποκατάστημα της Πειραιώς κυριολεκτικά με το… ματοκιάλι.

Την ίδια ώρα που οι εθελούσιες φαίνεται πως είναι στην ημερήσια διάταξη της διοίκησης, η υστέρηση των αμοιβών για όσους συνεχίζουν να εργάζονται στην Πειραιώς είναι σημαντική καθώς αυτές έχουν «παγώσει» σε σύγκριση με τους μισθούς του ανταγωνισμού. Το κλίμα, όπως ακούγεται στους διαδρόμους, δεν είναι και τόσο θερμό, με αποτέλεσμα αρκετά στελέχη να επιλέγουν τον δρόμο της φυγής, προκειμένου να αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποια άλλη τράπεζα.

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Εκταμιεύτηκαν τα πρώτα 1.000 δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

banks

Ε. Βρεττού: Πώς εφαρμόζει την Βιώσιμη Τραπεζική η Τράπεζα Πειραιώς

banks

Στα 165 εκατ. ευρώ το κουπόνι που πλήρωσε για τα CoCos η τράπεζα Πειραιώς

banks

Πειραιώς: Πρόσθετη χορηγία 1,5 εκατ. ευρώ και δράσεις για τη βιώσιμη αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές

banks

Η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται σε κοινή δράση με άλλες τράπεζες για την κλιματική αλλαγή

banks

Moody’s: H μετατροπή των CoCos της Πειραιώς σε μετοχές ενισχύει κεφαλαιακά την τράπεζα

banks