19.5 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Μικρές απώλειες εν αναμονή περισσότερων οικονομικών στοιχείων

Ευρωαγορές: Μικρές απώλειες εν αναμονή περισσότερων οικονομικών στοιχείων

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες στην πλειοψηφία τους τη συνεδρίαση της Τρίτης (12/9), καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή την εβδομάδα στην οποία αναμένεται να δημοσιευτούν σημαντικά οικονομικά στοιχεία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx σημείωσε κάθοδο 0,18% στις 445,40 μονάδες με τους κλάδους να ακολουθούν αντίθετες κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές των χημικών σημείωσαν πτώση 1,5%, ενώ οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών είχαν αύξηση κατά 0,7%

Στους δείκτες ανά χώρα, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,54% στις 15,715 μονάδες, ο γαλλικός CAC κατά 0,35% στις 7,252 μονάδες και ο βρετανικός FTSE κατέγραψε άνοδο 0,41% στις 7,527 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ανέβηκε κατά 0,21% στις 28,584 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI είχε μικρή πτώση κατά 0,04% στις 6,153 μονάδες.

Την Τετάρτη θα δημοσιευτούν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που αναμένεται να είναι αυξημένος λόγω των τιμών πετρελαίου και ενέργειας, ενώ την Πέμπτη θα ανακοινωθεί και ο δείκτης τιμών παραγωγού.

Την ίδια μέρα η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα «ανοίξει τα χαρτιά της» για τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας, με τους αναλυτές να προβλέπουν προσωρινό «πάγωμα» επιτοκίων, αλλά ανακοινώσεις για επερχόμενη αύξηση.

Η Κίνα θα δημοσιεύσει επίσης μια σειρά δεδομένων την Παρασκευή (15/9), συμπεριλαμβανομένων των τιμών των κατοικιών, της βιομηχανικής παραγωγής, των λιανικών πωλήσεων και της ανεργίας.

Μετά το «ζύγισμα» των νέων δεδομένων, το επενδυτικό κοινό των ευρωαγορών θα μπορέσει να χαράξει μία πιο σαφή κατεύθυνση στις επόμενες συνεδριάσεις.

 

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • δείκτες
  • μετοχές
  • ΕΚΤ
  • Οικονομικά στοιχεία

    Related posts

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Πληθωρισμός και επιτόκια στο επίκεντρο

    banks

    Τα εταιρικά αποτελέσματα έδωσαν ώθηση στις ευρωαγορές

    banks

    Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο οι S&P 500 και Nasdaq

    banks

    Goldman Sachs: Κίνδυνος για τις αγορές μετοχών από το Μεσανατολικό

    banks

    Τετραήμερο πτωτικό σερί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    «Άλμα» στη Wall Street-Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον Nasdaq

    banks