24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά την ισχυρή πτώση της Τρίτης

Ευρωαγορές: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά την ισχυρή πτώση της Τρίτης

Σε ανοδικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (10/7) για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους πολιτικούς τριγμούς στη Γαλλία να ταλαιπωρούν τις αγορές, ασκώντας πρόσθετες πιέσεις όσο παραμένει στο προσκήνιο το «αγκάθι» της ακυβερνησίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,13% και διαπραγματεύεται στις 512,44 μονάδες. Ο κλάδος των ταξιδιών ηγείται των κερδών κατά 0,6%, ενώ οι μετοχές εξόρυξης υποχωρούν κατά 0,3%.

Στη Γερμανία ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 18.266,85 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,26% στις 8.160,69 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει οριακά 0,05% στις 7.512,51 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,28% στις 10.929,46 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,17% στις 33.922 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με ισχυρή πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές φοβήθηκαν την πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, όπου το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το NFP απαιτεί από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση και να επιλέξει έναν από τους υποψηφίους του ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Γαλλίας.

Οι ασιατικές αγορές παρουσίασαν μεικτή εικόνα, μετά τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve των ΗΠΑ. Ο Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα «θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση». Τα futures των μετοχών στην Wall Street σημειώνουν ελάχιστες μεταβολές, με τους S&P 500 και Nasdaq να έχουν κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

«Κοκκίνισαν» μιμούμενες τη Wall Street οι ασιατικές αγορές

banks

«Φρένο» στο τριήμερο ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

banks

Νέα record highs για τον S&P 500 και τον Nasdaq

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με… αέρα από τις ΗΠΑ

banks

Ασιατικές αγορές: Ο Nikkei επωφελείται από το τεχνολογικό «άλμα»

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Προβληματίζει ο πληθωρισμός στην Αυστραλία

banks