17.5 C
Athens
May 1, 2024
Image default
MARKETS

«Φρένο» στο τριήμερο ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

«Φρένο» στο τριήμερο ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, βάζοντας τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί και υποχωρώντας ελαφρά από το υψηλό δύο μηνών.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (27/11) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,34% στις 458,42 μονάδες, έχοντας φτάσει προηγουμένως στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο κλάδος της υγείας σημείωσε πτώση 0,6%, ενώ οι μετοχές του πετρελαίου και φυσικού αερίου ανέκαμψαν από τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητες, παρόλο που τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου διαπραγματεύονταν χαμηλότερα ενόψει της καθυστερημένης συνεδρίασης του OPEC, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (30/11). Ο τομέας των ταξιδιών υποχώρησε κατά 0,8%, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενισχύθηκαν κατά 0,7% και ο κλάδος του real estate κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,2%.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,39% στις 15.966,37 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 και ο γαλλικός CAC 40 έχασαν αμφότεροι 0,37% στις 7.460,70 και τις 7.265,49 μονάδες (χαμηλό ημέρας), αντίστοιχα, ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,03% στις 9.936,10 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,31% στις 29.342,29 μονάδες.

Η Evotec και η AstraZeneca σημείωσαν πτώση 3,2% και 2%, αντίστοιχα, λόγω των μειώσεων στις τιμές-στόχους από την Jefferies, ενώ η Bayer διολίσθησε 3% καθώς η Berenberg μείωσε κι αυτή από την πλευρά της την τιμή-στόχο για τη μετοχή. Αντίθετα, η Rightmove με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας με άνοδο 4,8%, καθώς αύξησε την πρόβλεψή της για τα μέσα ετήσια έσοδα ανά διαφημιζόμενο.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σήμερα ότι οι πληθωριστικές πιέσεις της ευρωζώνης μειώνονται, όπως αναμενόταν, αλλά η αύξηση των μισθών εξακολουθεί να είναι ισχυρή και οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα αβέβαιες. Επομένως ο αγώνας της ΕΚΤ για συγκράτηση της αύξησης των τιμών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, τόνισε.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

Related posts

Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Απασχολούν εταιρικά κέρδη και μάκρο

banks

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια

banks

Στα…βήματα του sell off της Wall Street οι ασιατικές αγορές

banks

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Ήπια πτωτικά η Wall Street, παρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

banks