31.5 C
Athens
June 22, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Ένταση και συγκρούσεις στα πανεπιστήμια Κολούμπια και UCLA για τη Γάζα

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη και στον χώρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), μεταξύ φιλοπαλαιστινιακών διαδηλωτών και αντίπαλης ομάδας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσιεύσεις της φοιτητικής εφημερίδας Daily Bruin του UCLA, ομάδα υποστηρικτών του Ισραήλ επιχείρησε να διαλύσει την κατασκήνωση που εδώ και μέρες έχει στηθεί στην πανεπιστημιούπολη, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη. 

Η διοίκηση του πανεπιστημίου, η οποία είχε χθες αποκηρύξει την κατασκήνωση ως “παράνομη” καλώντας τους φοιτητές να αποχωρήσουν, ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση. 

Όπως ανέφερε με ανάρτηση του στο Χ ο αντιδήμαρχος του Λος Άντζελες, Ζακ Σέιντλ, “η αστυνομία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του καγκελάριου του UCLA Τζιν Μπλοκ για υποστήριξη”.

Εναέρια πλάνα από ραδιοτηλεοπτικό σταθμό έδειχναν ανθρώπους με ξύλα ή κοντάρια να επιτίθενται στα αυτοσχέδια οδοφράγματα που είχαν στηθεί για προστασία των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλωτών, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ ή ομπρέλες.

Η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο κύμα ακτιβισμού των φοιτητών στις ΗΠΑ μετά τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις του 2020.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ξημερώματα Τετάρτης, η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Related posts

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του κλάδου των υπηρεσιών τον Μάρτιο

banks

Γερμανία: Το Βερολίνο θα στείλει αμέσως ένα “επιπλέον σύστημα Patriot” στην Ουκρανία

banks

Μπόστιτς (Fed Atlanta): Η Fed πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά “για μεγάλο χρονικό διάστημα”

banks

Σύννεφα ύφεσης και πάλι στη Γερμανία

banks

Snap: Ζημιές το δ’ τρίμηνο, έχασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα

banks

Τι θα κάνει ο Πούτιν μετά το 87%;

banks