18.8 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Η Nvidia δίνει ώθηση στη Wall-Tα βλέμματα στο Τζάκσον Χολ

Η Nvidia δίνει ώθηση στη Wall-Tα βλέμματα στο Τζάκσον Χολ

Τεχνολογική ώθηση λαμβάνουν οι σημαντικότεροι δείκτες στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ η αγορά αναμένει τον «χρησμό» του Τζέρομ Πάουελ από το Jackson Hole του Wyoming, την Παρασκευή. 

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,11% στις 34.511,45 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,16% στις 4.443,19 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,15% στις 13.742,25 μονάδες.

Στα τεχνολογικά νέα, οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο 4% αφού η εταιρεία ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις υψηλές προσδοκίες των αναλυτών. Τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου, που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο, κέντρισαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έγινε βασικός μοχλός της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η Nvidia ανέφερε καθαρά κέρδη 2,7 δολαρίων/μετοχή, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των οικονομολόγων σε έρευνα της Refinitiv για καθαρά κέρδη 2,09 δολαρίων/μετοχή. Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών ενισχύθηκαν στο β’ τρίμηνο κατά 88% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 και διαμορφώθηκαν στα 13,51 δισ. δολάρια, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 11,22 δισ. δολαρίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η περιουσία του CEO του τεχνολογικού γίγαντα εκτινάχθηκε στ6α 46,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, μείωση κατέγραψαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, για την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 230.000, με τον αριθμό να είναι μειωμένος κατά περίπου 100.000 αιτήσεις σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 9.000 στις 1,702 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια από τον πρόεδρο της Federal Reserve,Jerome Powell, από το Jackson Hole του Wyoming, την Παρασκευή. Πάντως, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg η ομιλία αυτή ενδέχεται να μην έχει τις ίδιες «δραματικές νότες» των προηγούμενων ετών, ωστόσο λαμβάνει χώρα στιγμή που η Fed περνά το πιο δύσκολο στάδιο της προσπάθειας καταπολέμησης του πληθωρισμού.

Ο Πάουελ αναμένεται να παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους η Fed θα εκτιμήσει τα επικαιροποιημένα μακροοικονομικά δεδομένα και θα προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. «Ο Πάουελ θα υποστηρίξει πως δεν πρέπει να υπάρξει υπερβολική χαλάρωση άμεσα, σύμφωνα με την άποψή μου», ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της Fed, Ντόναλντ Κον, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προσθέτοντας πως «θα ήταν χρήσιμο να εξηγήσει τι εννοεί όταν μιλά για μακροοικονομικά δεδομένα, αφού θα περιορίσει οποιαδήποτε μεταβλητότητα των αγορών».

  • Wall Street
  • δείκτες
  • FED
  • Άνοδος
  • Nvidia

    Related posts

    Οι τράπεζες «βούλιαξαν» τις ευρωαγορές

    banks

    Βαριές απώλειες στη Wall Street-«Κατρακύλησε» 430 μονάδες ο Dow Jones

    banks

    Ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά τα νέα για τα επιτόκια Fed-ΕΚΤ

    banks

    Τέταρτη σερί πτώση για τον Dow Jones στη Wall Street

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ

    banks

    Σε περιδίνηση οι ασιατικές αγορές υπό την πίεση των ομολόγων

    banks