25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Θετικό κλίμα στη Wall Street μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Θετικό κλίμα στη Wall Street μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ανοδικά κινείται τη Δευτέρα η Wall Street, μετά την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου Ντόναλντ Τραμπ, ξεκινώντας θετικά μία εβδομάδα κατά την οποία αναμένονται αρκετές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,38% στις 40.151,30 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,39% στις 5,637.38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κινείται 0,58% υψηλότερα, στις 18.506,56 μονάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το επεισόδιο θα μπορούσε να ευνοήσει τα ποσοστά του Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, αν και θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλέον πολιτικές διαμάχες. Προς το παρόν, τόσο ο πρόεδρος Μπάιντεν όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ καλούν σε ενότητα.

«Τα καλά νέα είναι ότι ο πρώην πρόεδρος Τραμπ δεν τραυματίστηκε περισσότερο από το αυτί, δεν σκοτώθηκε και ως εκ τούτου, νομίζω ότι η αγορά θα συνεχίσει τους δρόμους της δυναμικής της», δήλωσε ο Σαμ Στόβαλ, επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής της CFRA Research, στο CNBC.

Το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι ξεκινά σήμερα, με τον Τραμπ, αυτήν τη στιγμή, να προηγείται στις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών Humana και UnitedHealth Group, οι οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις λιγότερες πιέσεις, όσον αφορά το κόστος, που μπορούσε να προσφέρει μια Ρεπουμπλικανική κυβέρνηση, σημειώνουν άνοδο 1,82% και 1,83%, αντίστοιχα. Η Halliburton σημειώνει άνοδο 1,13%, εν μέσω αισιοδοξίας για το μέλλον των πετρελαϊκών γεωτρήσεων, στην περίπτωση εκλογής Τραμπ στην προεδρία.

Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται κατά 2,26%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

«Ο Τραμπ ήταν ήδη ξεκάθαρο φαβορί και η απόπειρα εναντίον του θα τον εδραιώσει», δήλωσε ο Άνταμ Κρισαφούλι, ιδρυτής της Vital Knowledge, την Κυριακή. 

Σε άλλα νέα, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου. Οι ανακοινώσεις αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον τελευταίο καταλύτη για μια αγορά που, φέτος, έχει ανέβει σε νέα ρεκόρ. Εντός της εβδομάδας, μεταξύ άλλων, αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις Bank of America, United Airlines και Netflix.

Σήμερα, αναμένεται ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, στο Economic Club της Ουάσινγκτον.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ #ΑΠΟΠΕΙΡΑ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ_ΤΡΑΜΠ

Related posts

Η καλύτερη συνεδρίαση σε «βάθος» 7μήνου για τον S&P 500

banks

«Στα κόκκινα» οι ευρωαγορές αναμένοντας την ΕΚΤ

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα… αυτιά στην ΕΚΤ

banks

Η Κίνα προσφέρει στηρίγματα στα ασιατικά χρηματιστήρια

banks

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά το πρόσφατο ράλι

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Επιστροφή με… απώλειες στην Κίνα

banks