22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Η Κίνα προσφέρει στηρίγματα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η Κίνα προσφέρει στηρίγματα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ράλι κατέγραψαν τη Δευτέρα (28/8) οι μετοχές στις ασιατικές αγορές, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη στήριξη των προβληματικών αγορών. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των νέων στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τον πληθωρισμό, που θα μπορούσαν να δώσουν μηνύματα σχετικά με το εάν τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν ξανά.

Σύμφωνα με το Reuters, το Πεκίνο ανακοίνωσε την Κυριακή (27/8) ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ το τέλος χαρτοσήμου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, σε μία τελευταία προσπάθεια να τονώσει την αγορά, ενώ παράλληλα έκανε σημαντικά «βήματα» για τη στήριξη της στέγασης. Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας ενέκρινε επίσης την έναρξη λειτουργίας 37 κεφαλαίων λιανικής.

Η βοήθεια ήταν απαραίτητη δεδομένου ότι τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας μειώθηκαν κατά 6,7% τον Ιούλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, επεκτείνοντας τη φετινή ύφεση στον έβδομο διαδοχικό μήνα.

Οι επενδυτές καλωσόρισαν τη βοήθεια που μπορούσαν να λάβουν και τα κινεζικά blue chips «ανέβηκαν» 1,5% στις συναλλαγές, ξεπερνώντας τα χαμηλά τους για το έτος μέχρι στιγμής. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού του MSCI εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 1%, έχοντας σημειώσει μικρά κέρδη την περασμένη εβδομάδα για να «σπάσει» ένα σερί απωλειών τριών εβδομάδων.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei κέρδισε 1,80% στις 32.197,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,63% στις 7.159,80 μονάδες, κοντά στο υψηλό ημέρας.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,27% στις 3.103,09 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται ανοδικά κατά 1,19% στις 10.251,78 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται υψηλότερα κατά 1,36% στις 18.196 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο KOSPI σημείωσε κέρδη 0,96% στις 2.543,41 μονάδες (υψηλό ημέρας), στην Ινδονησία ο IDX καταγράφει άνοδο 0,38% στις 6.921,70 μονάδες και στην Ταϊλάνδη ο SET ενισχύθηκε κατά 0,34% στις 1.565,54 μονάδες.

Η μετοχή της πιο υπερχρεωμένης  κατασκευάστριας εταιρείας ακινήτων στον κόσμο, Evergrande Group, σημείωσε πτώση της τάξης του 87%, καθώς επέστρεψε στο ταμπλό για πρώτη φορά ύστερα από 17 μήνες.

  • ασιατικές αγορές
  • Evergrande
  • χρηματιστηριακές συναλλαγές
  • blue chips
  • Κινεζική οικονομία

    Related posts

    Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη θα εκτοξεύσει τον S&P 500

    banks

    Κέρδη στη Wall Street- Συνέχισε το ράλι ο Dow Jones

    banks

    Wall Street: Συνέχισε το ανοδικό σερί παρά τη γεωπολιτική πίεση

    banks

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα… αυτιά στην ΕΚΤ

    banks

    Άνοδος στις αγορές της Ασίας- Η Κίνα ηγείται των κερδών

    banks

    Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

    banks