16.5 C
Athens
May 4, 2024
Image default
ECONOMY

Ισχυρά θεμέλια για την οικοδόμηση του νέου μοντέλου τουρισμού

Η επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού και οι εξαιρετικά αισιόδοξες προοπτικές του, δημιουργούν μια πολύ ισχυρή βάση για την οικοδόμηση του νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης που παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού και άρχισαν ήδη να υποστηρίζουν με προωθητικές ενέργειες οι Περιφέρειες της χώρας, εδώ στην World Travel Market 2023 του Λονδίνου.

Τα θεμέλια που άρχισαν να χτίζονται το 2022, ενισχύθηκαν με τη φετινή εντυπωσιακή επίδοση του τουρισμού, σε αφίξεις και έσοδα, αλλά κυρίως στα πολύ θετικά μηνύματα που δέχονται οι επαγγελματίες του κλάδου από τις Β2Β συναντήσεις που έχουν στο πλαίσιο της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έζησε τις καλύτερες ημέρες της το 2022, με το 2023 να χαρακτηρίζεται ως χρονιά σταθεροποίησης καθώς η ναυαρχίδα της περιοχής, η Ρόδος, κλονίστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που έκαψαν περίπου το 1/3 του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ  Κωνσταντίνο Χρυσοχοϊδη, Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης, η πυρκαγιά του καλοκαιριού ανέδειξε τόσο την κοινωνική ευαισθησία των κατοίκων που νησιού που έσπευσαν να βοηθήσουν, αλλά και τη σωστή προετοιμασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και όλων των εκπροσώπων των φορέων τουρισμού της Ρόδου, που συνέβαλαν στην ταχεία αποκατάσταση των ζημιών. Η Περιφέρεια, κάνοντας άμεση χρήση των ψηφιακών καναλιών, προχώρησε σε προωθητικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών προς το νησί των ιπποτών. Για το 2024, η Περιφέρεια είναι αισιόδοξη ωστόσο προτιμά να κρατάει μικρό καλάθι λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων που επηρεάζουν αρνητικά μια σημαντική αγορά της περιοχής, το Ισραήλ και τις αραβικές χώρες. Ωστόσο, τονίζει πως η αγορά της Βρετανίας είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να καλύψει ακόμη και πιθανές απώλειες την επόμενη χρονιά.

 Εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξης του 40%, καταγράφει η επιχειρηματική δραστηριότητα της Epsilon Hospitality, θυγατρικής του Ομίλου Epsilon Net, που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, γενικά στον κλάδο φιλοξενίας. Η εταρεία έχει ένα τεράστιο αριθμό πελατών στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη ραγδαία ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου, ενώ διατηρεί έντονη δραστηριότητα και στο εξωτερικό.

Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Προς παράταση της μείωσης ενοικίου για ένα μήνα

banks

Ακρίβεια: Τροπολογία για την μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ

banks

ΑΑΔΕ: Άμεση επιστροφή φόρου με την εξόφληση ΕΝΦΙΑ

banks

Επίδομα θέρμανσης: Νέα εκταμίευση 54,8 εκατ. ευρώ σε πάνω από 400.000 δικαιούχους

banks

ΔΥΠΑ: Έως 9/6 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες

banks

1,5 τρισ. ευρώ η αξία της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας

banks