26.3 C
Athens
June 29, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Προβληματίζει ο πληθωρισμός στην Αυστραλία

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Προβληματίζει ο πληθωρισμός στην Αυστραλία

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης (26/6), με εξαίρεση την Αυστραλία, όπου ο πληθωρισμός ανέβηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο συνολικός πληθωρισμός της Αυστραλίας τον Μάιο ανήλθε στο 4%, σε σύγκριση με το 3,6% που καταγράφηκε τον Απρίλιο. Ο δομικός πληθωρισμός έφτασε επίσης στο 4%, υψηλότερο από το 3,8% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Μια υψηλότερη από την αναμενόμενη ένδειξη πληθωρισμού θα μπορούσε να ωθήσει την RBA να αυξήσει τα επιτόκια. Η διοικητής της RBA Μισέλ Μπούλοκ αποκάλυψε πρόσφατα ότι η κεντρική τράπεζα συζήτησε το ενδεχόμενο ανόδου των επιτοκίων στην τελευταία της συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές ημιαγωγών και σχετικών προϊόντων εκτινάχθηκαν μετά το ράλι της Nvidia κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία την Τρίτη έκλεισε 6,76% υψηλότερα.

Η εργοστασιακή παραγωγή της Σιγκαπούρης τον Μάιο θα ανακοινωθεί επίσης την Τετάρτη, με δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με πτώση 1,6% που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,26% κλείνοντας στις 39.700,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,38% στις 18.090 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,80% στις 2.973,46 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 1,43% στις 8.976,06 μονάδες.

Ο Kospi ενισχύθηκε 0,64% στις 2.792,07 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.783 μονάδες, χάνοντας 0,71%.

#Αυστραλία #ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #ιαπωνία #Κίνα

Related posts

Μεικτά πρόσημα στις… λειψές ασιατικές αγορές

banks

Οι ευρωαγορές «χτυπούν» νέα υψηλά-Θετικό το μομέντουμ σε παγκόσμια βάση

banks

Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή της BoE

banks

Ο S&P για πρώτη φορά πάνω από τις 5000 μονάδες

banks

Απώλειες στη Wall Street μετά το «χαστούκι» της Moody’s

banks

Τα μάκρο δίχασαν τις ασιατικές αγορές- Προβληματισμός στην Κίνα

banks