16 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στη Wall Street μετά το «χαστούκι» της Moody’s

Απώλειες στη Wall Street μετά το «χαστούκι» της Moody’s

Στα «κόκκινα», αν και πιο περιορισμένα από όσο στην πορεία της συνεδρίασης, έκλεισαν την Τρίτη (8/8) οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου αρκετών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 158,64 μονάδες ή 0,45% και έκλεισε στις 35.314,49 μονάδες. Στα χαμηλά της συνεδρίασης, ο δείκτης έπεσε πάνω από 450 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,42% και έκλεισε στις 4.499,38 μονάδες, ανεβάζοντας τη ζημιά του γενικού δείκτη από την αρχή του μήνα σχεδόν στο 2%. Ο Nasdaq έπεσε κατά 0,79% στις 13.884,32 μονάδες, μειώνοντας τις απώλειές του για τον Αύγουστο στο 3,2%.

Η Τρίτη ήταν η πέμπτη αρνητική ημέρα σε σύνολο έξι συνεδριάσεων τόσο για τον S&P 500 όσο και για τον Nasdaq. Στα χαμηλά της συνεδρίασεις, και οι δύο δείκτες υποχώρησαν περισσότερο από 1%.

Οι τράπεζες υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την Moody’s σε αρκετές περιφερειακές τράπεζες.

Οι επενδυτές μελέτησαν επίσης τα πρόσφατα εταιρικά αποτελέσματα. Οι μετοχές της UPS υποχώρησαν 0,9%, αφού ο κολοσσός των logistics ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία μείωσε επίσης τις προοπτικές εσόδων για ολόκληρο το έτος.

Η σεζόν εταιρικών κερδών ήταν μέχρι στιγμής καλύτερη από ό,τι αναμενόταν. Με το 89% των μετοχών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματα, περίπου τα τέσσερα πέμπτα εξ αυτών έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

Κέρδη για το πετρέλαιο

Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, «μαζεύοντας» τις απώλειες της Δευτέρας και παρά τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα.

Αυτά έδειξαν ότι οι εισαγωγές πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου υποχώρησαν κατά 18,8% σε μηνιαίο επίπεδο για τον Ιούλιο, παραμένοντας αυξημένες κατά 17% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι προοπτικές της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα για τον Αύγουστο έως τις αρχές Οκτωβρίου είναι θετικές.

Στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,93% στα 82,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κέρδισε 0,745 στα 85,97 δολάρια το βαρέλι.

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε ο χρυσός, με τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα να βαραίνουν, όπως και η απόφαση της Moody’s.

Οι επενδυτές έδειξαν να στρέφονται προς άλλες ασφαλείς επιλογές αυτή την περίοδο, όπως το αμερικανικό δολάριο και η αγορά ομολόγων.

Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,54% στα 1.959,45 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι κατέγραψε πτώση 1,74% στα 22,828 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός υποχώρησε 1,47% στα 3,7787 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • S&P 500
  • Dow Jones
  • Nasdaq

    Related posts

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στο άνοιγμα-«Βαρίδια» πληθωρισμός και Μεσανατολικό

    banks

    Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Μαρτίου για τις ευρωαγορές

    banks

    Δειλά «βήματα» για τη συνέχιση του σερί στη Wall Street

    banks

    Κοντά σε ιστορικό υψηλό οι αγορές της Αυστραλίας-Μεικτά ασιατικά πρόσημα

    banks

    Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για τον χειρότερο μήνα του 2023

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ

    banks