25 C
Athens
September 8, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από την βρετανική ανάπτυξη

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από την βρετανική ανάπτυξη

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (11/7) στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία για την βρετανική οικονομία. Παράλληλα, οι αγορές περιμένουν την επόμενη μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,15% και διαπραγματεύεται στις 517,22 μονάδες. Οι μετοχές των κατασκευών ηγούνται της ανόδου, με κέρδη 0,45%.

Στη Γερμανία ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,10% στις 18.435,85 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει οριακά 0,04% στις 8.197,10 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,16% στις 7.585,59 μονάδες. Αντίθετα, στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,12% στις 11.058,84 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB χάνει 0,20% στις 34.237 μονάδες.

Τα αρχικά στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε κατά 0,4% τον Μάιο, ανακάμπτοντας από τη μηδενική ανάπτυξη τον Απρίλιο και έρχεται μπροστά από την πρόβλεψη για 0,2%. Η βρετανική λίρα σημείωσε άνοδο 0,1%, σε υψηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, ενώ διαπραγματεύεται επίσης ελαφρώς υψηλότερα έναντι του ευρώ.

Η έκθεση της Πέμπτης για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες. Πρόσφατες οικονομικές ανακοινώσεις υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός και η οικονομική ανάπτυξη αμφότερα μειώνονται, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης της περασμένης εβδομάδας που έδειξε ότι η ανεργία έφτασε τον Ιούνιο στο 4,1%.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

«Φρένο» στα ρεκόρ της Wall Street-Ιστορικά υψηλά για Caterpillar, Nvidia

banks

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές: Rebound ο Nikkei-Απώλειες στην Κίνα

banks

Θετικά πρόσημα στη Wall Street- Ανάκαμψη για τον Dow

banks

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά την υποχώρηση των αμερικανικών ομολόγων

banks

Wall Street: Κατεβάζουν ταχύτητα οι αγοραστές μετά τα ρεκόρ

banks