16.4 C
Athens
May 4, 2024
Image default
POLITICS

Κακοκαιρία Daniel: Τι ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον Μητσοτάκη

Λίγο μετά τις 10 το πρωί βρέθηκε με ελικόπτερο στη Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Daniel.

Ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πλημμυρισμένες περιοχές, ενώ στη συνέχεια προσγειώθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας όπου μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της Πυροσβεστικής και του Στρατού, καθώς και τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο Καρδίτσας, προκειμένου να συναντηθεί με τους δημάρχους των πληγέντων περιοχών.

Πρωτοφανές φαινόμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν, έκαναν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο και έθεσαν τις προτεραιότητες κάθε δήμου με έμφαση στους απεγκλωβισμούς πολιτών, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών, στην τροφοδοσία των πολιτών, στην περίθαλψη όσων έχουν μείνει χωρίς σπίτια, στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης και στη συνέχεια στην καταγραφή των ζημιών και στην ανάγκη να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις, να αποκατασταθούν οι υποδομές.

Την γρήγορη αποκατάσταση των υποδομών ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον πρωθυπουργό

Συστάθηκε κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των εκτεταμένων καταστροφών συστάθηκε Κέντρο Επιχειρήσεων με έδρα τη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, σε άμεση συνεργασία και συντονισμό με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για την αποτελεσματικότερη δράση του συντονιστικού κέντρου, κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

Related posts

«Επιστροφή στο σπίτι μας»: Η ανάρτηση Μητσοτάκη μετά την αποχώρηση από το Μαξίμου

banks

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ

banks

Εμπορία ανθρώπων: Το 73% των θυμάτων στην Ελλάδα είναι γυναίκες και ανήλικα – Μέτρα για την καταπολέμηση του trafficking

banks

Κύπρος: Δόθηκε έγγραφο στον Μπλίνκεν με το σχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια

banks1

ΥΠΕΞ: Επιμένει στην παραβατική της συμπεριφορά η Τουρκία

banks

Αναστασιάδης για φωτιές – Η σκέψη μας στην Ελλάδα και τους Έλληνες

banks