16.5 C
Athens
May 4, 2024
Image default
WORLD

Κομισιόν: Συνολικά 129 αεροπορικές εταιρείες έχουν απαγορευθεί στην Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε τον κατάλογο ασφάλειας πτήσεων της Ε.Ε., τον κατάλογο των αεροπορικών εταιρειών που υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή περιορισμούς λειτουργίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας.

Η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου αεροπορικής ασφάλειας για τους Ευρωπαίους και όλους τους άλλους επιβάτες που ταξιδεύουν βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Επιτροπής για την ασφάλεια της αεροπορίας, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Κομισιόν.

Μετά την τελευταία επικαιροποίηση, η Fly Baghdad συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο. Η απόφαση αυτή βασίζεται στα προβλήματα ασφάλειας που εντόπισε ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA). Αυτό οδήγησε στην απόφαση να μην χορηγηθεί στην Fly Baghdad άδεια φορέα εκμετάλλευσης τρίτης χώρας (TCO).

Η επικαιροποίηση αντικατοπτρίζει επίσης την απόφαση να διατηρηθεί η απαγόρευση των αερομεταφορέων που έχουν πιστοποιηθεί στο Νεπάλ, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων ασφάλειας που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης αξιολόγησης στο Νεπάλ στις 11-15 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η προορατική δέσμευση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ενίσχυση της ικανότητας εποπτείας της ασφάλειας πτήσεων αναγνωρίστηκαν δεόντως κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ασφάλειας πτήσεων της ΕΕ.

Μετά τη χθεσινή επικαιροποίηση, συνολικά 129 αεροπορικές εταιρείες έχουν απαγορευθεί στον ουρανό της ΕΕ:

101 αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί σε 15 κράτη, λόγω ανεπαρκούς εποπτείας της ασφάλειας από τις αεροπορικές αρχές των εν λόγω κρατών·

22 αεροπορικές εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί στη Ρωσία, καθώς και 6 μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες από άλλα κράτη, βάσει σοβαρών ελλείψεων στην ασφάλεια πτήσεων που εντοπίστηκαν: Air Zimbabwe (Ζιμπάμπουε), Avior Airlines (Βενεζουέλα), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Iran Aseman Airlines (Ιράν), Fly Baghdad (Ιράκ) και Iraqi Airways (Ιράκ).

Άλλες δύο αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε περιορισμούς λειτουργίας και επιτρέπεται να εκτελούν πτήσεις προς την ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: Iran Air (Ιράν) και Air Koryo (Βόρεια Κορέα).

Related posts

Η Ε.Ε. θα δώσει στα κράτη μέλη την εξουσία να σταματούν τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

banks

Σόλτς: Αναγνώρισε την αποκλιμάκωση στης σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

banks

Μόσχα: Ρώσοι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση από ουκρανικό drone στη Ζαπορίζια

banks

Ζελένσκι: “Σαφείς ενδείξεις επιβράδυνσης” της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας

banks

Σουδάν: Πληροφορίες για τουλάχιστον 13 ομαδικούς τάφους στο Νταρφούρ

banks

Η ΕΕ καλεί να “διατηρηθεί η ορμή” προς τη σύναψη συμφωνίας ειρήνης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

banks