21.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
ECONOMY

Κ. Χατζηδάκης για έκθεση Economist: «Δεν είναι μόνο επιτυχία της κυβέρνησης αλλά μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας»

Σχόλιο για την έρευνα που δημοσίευσε σήμερα ο Economist, έκανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας σε συνέχεια μιας σειράς άλλων θετικών αξιολογήσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι η εξέλιξη αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η οικονομία της χώρας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει αυτή την επίδοση, σε συνέχεια μιας σειράς άλλων θετικών αξιολογήσεων»

«Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στη βαθμολογία του δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που καταρτίζει ο Economist, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Δεν έχει συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ της κυβέρνησης έτσι ώστε ο Economist, γνωστός για την εγκυρότητά του, να λέει ότι η Ελλάδα έχει πετύχει αυτή την επίδοση, σε συνέχεια μιας σειράς άλλων θετικών αξιολογήσεων».

«Απάντηση σε όσους καταστροφολογούν και μηδενίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας»

Επιπλέον δήλωσε ότι «αποτελεί επίσης απάντηση σε όσους επιμένουν να καταστροφολογούν και να μηδενίζουν τις προσπάθειες. Η κυβέρνηση ποτέ δεν αρνήθηκε ότι η μεταρρυθμιστική δράση πρέπει να συνεχιστεί σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Αυτό άλλωστε είναι που κάνουμε. Η συνεχής καταστροφολογία αδικεί τον ελληνικό λαό, τις προσπάθειες και τις θυσίες του.

Ο δείκτης του Economist μετρά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες, με βάση 91 μεταβλητές που κατανέμονται σε 11 διαφορετικές κατηγορίες (πολιτικό περιβάλλον, μακροοικονομικό περιβάλλον, επιχειρηματικές ευκαιρίες, πολιτική ως προς την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό, πολιτική έναντι των ξένων επενδύσεων, εξωτερικό εμπόριο, φόροι, χρηματοδότηση, αγορά εργασίας, υποδομές και τεχνολογική ετοιμότητα)».

«Δεν είναι μόνο επιτυχία της κυβέρνησης. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας!»

Όπως αναφέρεται στην έκθεση: «Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον κατά την περίοδο αυτή. Αυτό αντανακλά τον αντίκτυπο μιας φιλοεπιχειρηματικής κυβέρνησης, με επικεφαλής το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που διανύει τώρα τη δεύτερη θητεία της, η οποία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και τόνωσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη».

Τέλος, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι «όλα αυτά δεν είναι μόνο επιτυχία της κυβέρνησης. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας!».

Related posts

Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση στηρίζει με σχέδιο τον πρωτογενή τομέα

banks

Ταμειακό έλλειμμα 380 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό, το α’ δίμηνο του έτους

banks

Αναζητείται λύση για στήριξη των δανειοληπτών

banks

Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο

banks

Έσπασε το ρεκόρ του 2019 η κίνηση στον ΔΑΑ το εννεάμηνο

banks

Κ. Μίχαλος: Απειλή για την αγορά η δυσανάλογη αύξηση των ναύλων εμπορευματοκιβωτίων

banks