19.5 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Λιακούλη: Έχουμε την εικονική πραγματικότητα της ΝΔ ότι όλα είναι καλά και την οδυνηρή πραγματοκότητα του λαού

«Δόξα τω Θεώ, ξημερώσαμε στη Θεσσαλία χωρίς να έχουμε το νερό ‘ως το λαιμό’. Έχουμε βέβαια θέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είναι και βουλευτής Λάρισας.

Όπως τόνισε, μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση ΣΚΑΪ, λίγο πριν την περιοδεία της στην περιοχή, από Λάρισα μέχρι Φαρκαδόνα και Καρδίτσα, προκειμένου να δει από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει, «λέω δόξα τω Θεώ, διότι μέχρι και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα καμία από τις καταστροφές που ζήσαμε 7 μήνες πριν».

«Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται τα πάντα, με καθρεφτάκια και χάντρες σε ιθαγενείς»

Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Λιακούλη, αναφερόμενη στο κύμα ακρίβειας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, σημείωσε ότι «κάποια πράγματα δεν αντέχονται πια. Ο κόσμος που μας βλέπει τώρα υφίσταται υπερτετραπλασιασμό των τιμών πληθωρισμού των τροφίμων μέσα στο Μάρτιο, 5,5% εμείς, 1,2% η Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Ο μισθός δεν φτάνει για το καλάθι στο σούπερ μάρκετ. Οι σεισμοπαθείς είναι ακόμη στα κοντέινερς εδώ και τρία χρόνια. Στη Θεσσαλία δεν μπορούμε να βγούμε προς τα έξω εδώ και 8 μήνες να περπατήσουμε, διότι παντού οι δρόμοι είναι ως το γόνατο νερό και λάσπη», όπως είπε.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «αρκείται στην επικοινωνιακή διαχείριση, χωρίς ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών», αναφέροντας ότι «η πραγματικότητα είναι οδυνηρή».

«Έχουμε μια εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι όλα είναι καλά, χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις σε μισθούς, μια κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται τα πάντα, με ‘καθρεφτάκια και χάντρες σε ιθαγενείς’ με 30 και 40 ευρώ το μήνα. Από την άλλη, υπάρχει η οδυνηρή πραγματικότητα του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να μιλήσουμε επιτέλους ξανά για πολιτική»

Κλείνοντας, η Ευαγγελία Λιακούλη μίλησε για το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι «ο λαός είναι αυτή τη στιγμή φοβισμένος με το ‘και μη χειρότερα’».

Και υπογράμμισε πως υπάρχει μια λαμπρή ευκαιρία στις ευρωεκλογές: «Η παραπολιτική, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με τις κολυμπήθρες και το ‘πατρίς-θρησκεία-οικογένεια’ ένθεν κακείθεν, να μείνουν στην άκρη. Να μιλήσουμε επιτέλους ξανά για την πολιτική, η οποία θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο. Να μιλήσουμε για τα ιδεολογήματα, να μιλήσουμε για τα προγράμματα. Nα πούμε επιτέλους ότι αποδοκιμάζουμε την κυβέρνηση που περιφρόνησε τους θεσμούς και τους πολίτες και ότι δίνουμε αξία στην αξιοπρέπεια των πολιτών. Αυτό είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών».

Related posts

Τέμπη: Το χρέος της αντιπολίτευσης, η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση και το λαϊκό αίσθημα

banks

Τουρκικά ΜΜΕ: Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σολτς – Μητσοτάκη

banks

Προσβολή στον Κασσελάκη η αποχή Πολάκη, λέει ο Γεωργιάδης, κουβέντα όμως για τις 51 διαρροές στη ΝΔ

banks

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Χωρίς την παρουσία υπουργών και αντιπροσωπειών η συνάντηση της Δευτέρας

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγικά επίκαιρος ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του Πολυτεχνείου

banks

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Προς παραίτηση η Μαρία Κεφάλα

banks