18.8 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η σημερινή (8/3) συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πληθωρισμό και να προσβλέπουν στα νέα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Να σημεωθεί όμως, πως οι επενδυτές ενισχύθηκαν μετά την αναθεώρηση της πρόβλεψης της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό το 2024 στο 2,3% από 2,7%, παρόλο που διατήρησε σταθερά τα επιτόκια. Οι αγορές έχουν ήδη τιμολογήσει μειώσεις επιτοκίων από τον Ιούνιο και εξέλαβαν τις επικαιροποιημένες μακροοικονομικές προβλέψεις ως περαιτέρω στήριξη για το χρονοδιάγραμμα αυτό.

Ταυτόχρονα, τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ευρωζώνης αναμένεται επίσης να ανακοινωθούν αργότερα στις συνεδριάσεις. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Europai, η Cepsa, η Royal London Group και η Informa πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα.

Περνώντας στο πεδίο των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% στις 502.98 μονάδες. 

Αξίζει να τονιστεί πως, ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε 1,05% υψηλότερα στις 503,45 μονάδες την Πέμπτη (7/3), αφού ξεπέρασε το βασικό επίπεδο των 500 μονάδων για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Παράλληλα, στην Γερμανία ο DAX σημειώνει πτώση 0,36% στις 17,805 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 χάνει 0,19% στις 7,677 μονάδες, ενώ ακόμα και στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,06%.

Καλύτερο κλίμα επικρατεί στην Ισπανία, όπου ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,24% στις 10,344 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στο 0,02%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1% τον Ιανουάριο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,5%. Η κατασκευαστική και μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκαν 2,7% και 1,1%, αντίστοιχα.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ΕΚΤ #μετοχές #δείκτες #χρηματιστήριο

Related posts

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τον S&P 500

banks

Ράλι της Samsung έδωσε σήμα ανόδου στις ασιατικές αγορές

banks

Νέο sell-off στη Wall Street λόγω Fed

banks

Ακολούθησαν τη Wall Street στα κέρδη οι ασιατικές αγορές-Καθοριστικά μάκρο

banks

Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για την τέταρτη διαδοχική πτώση

banks

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή ΕΚΤ και μάκρο

banks