24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Νέο ράλι στη Wall Street- 400 μονάδες υψηλότερα ο Dow

Νέο ράλι στη Wall Street- 400 μονάδες υψηλότερα ο Dow

Ράλι σημείωσε την Τρίτη (13/8) η Wall Street, μετά την πρώτη έκθεση της εβδομάδας για τον πληθωρισμό (PPI) στις ΗΠΑ, με τον S&P 500 να πλησιάζει ξανά στα επίπεδα ρεκόρ του προηγούμενου μήνα.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,04% στις 39.765,64 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,66% στις 5.432,85 μονάδες, φτάνοντας σε «απόσταση» περίπου 5% από το ρεκόρ του Ιουλίου, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 2,40% στις 17.183,95 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού -ένα μέτρο των τιμών χονδρικής- αυξήθηκε κατά 0,1% τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,2%, τον Ιούλιο.

Η μέτρηση του PPI ενθάρρυνε τους επενδυτές, ενόψει της ανακοίνωσης του δείκτη τιμών καταναλωτή, που αναμένεται την Τετάρτη και εκτιμάται πως παρουσίασε αύξηση 0,2% τον Ιούλιο, από μείωση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

«Τα σημερινά (13/8) στοιχεία για τον PPI δίνουν περαιτέρω ενδείξεις ότι η παλίρροια έχει κάνει μία στροφή, όσον αφορά τον πληθωρισμό, ιδίως στις υπηρεσίες», δήλωσε ο David Russell, στρατηγικός αναλυτής της TradeStation. «Οι επενδυτές που, πρόσφατα, πούλησαν τις μετοχές τους, περιμένοντας χαμηλότερες τιμές, μπορεί να απογοητευτούν».

Το ράλι της Τρίτης έφερε επιπλέον άνοδο, μετά τα ισχυρά κέρδη που σημειώθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, κατά την ανάκαμψη της αγοράς από το απότομο sell-off της 5ης Αυγούστου. Από το κλείσιμο εκείνης της συνεδρίασης, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 4,2%.

Η μεταβλητότητα έχει, επίσης, μειωθεί. Ο δείκτης μεταβλητότητας της Cboe (VIX) κινήθηκε κάτω από το 20 την Τρίτη, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε εκτιναχθεί πάνω από το 65.

Η μετοχή της Starbucks έκανε άλμα 24,50%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάληψη καθηκόντων CEO από τον Brian Niccol, σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Chipotle. Η μετοχή της Chipotle, από την άλλη πλευρά, έχασε 7,50%.

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, την Τρίτη, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης επισκιάζει τις εντάσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Η αγορά έχει μετατοπίσει την προσοχή της πίσω στα θεμελιώδη μεγέθη, αφού ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, καθώς και ο OPEC επισήμαναν την εξασθένηση της κατανάλωσης στην Κίνα, αυτήν την εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI,  παραδόσεως Σεπτεμβρίου, έκλεισε 2,14% χαμηλότερα, στα 78,35 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά το Brent, το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε απώλειες 1,96% στα 80,69 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #ραλι #Άνοδος #κέρδη #πληθωρισμός #επιτόκια #αισιοδοξία

Related posts

Ο Nasdaq υποχωρεί καθώς οι μετοχές της Alphabet πέφτουν

banks

Οι σανίδες σωτηρίας στις τράπεζες ανεβάζουν τις ευρωαγορές

banks

Οι ευρωαγορές «έσπασαν» το 5νθήμερο πτωτικό σερί τους

banks

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα θετικά πρόσημα με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks

Wall Street: Νέα άνοδος σε επίπεδα ρεκόρ- «Καύσιμο» το ΑΕΠ

banks

Wall Street: Παύση του ράλι- Μικρή πτώση στους δείκτες

banks