21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Ο Nasdaq υποχωρεί καθώς οι μετοχές της Alphabet πέφτουν

Ο Nasdaq υποχωρεί καθώς οι μετοχές της Alphabet πέφτουν

Με μικτά πρόσημα κινείται σήμερα (31/1) η Wall Street.

O βιομηχανικός Dow Jones παρουσιάζει μικρή άνοδο της τάξης του 0,01 στις 38.472,77μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,67% στις 4.891,51 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq Composite διολισθαίνει κατά 1,23% στις 15.319,56 μονάδες, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων δύο ισχυρών τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι μετοχές της Alphabet υποχωρούν κατά  5,81%, ενώ η Microsoft διολισθαίνει κατά 0,88% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών τους.

Η υποχώρηση των μετοχών της Alphabet και της Microsoft, παρά τα -σε μεγάλο βαθμό- θετικά αποτελέσματά τους, μπορεί να βασίζονται περισσότερο σε μια βραχυπρόθεσμη τάση της λογικής «αγοράζω στις φήμες, πουλάω στις ειδήσεις», λέει ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research. «Ακόμη και αν (οι εταιρείες) έχουν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οι επενδυτές μπορεί να πουλάνε απλώς επειδή θέλουν να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν», δήλωσε. 

Ο τομέας της τεχνολογίας – ο οποίος τροφοδότησε το ράλι της αγοράς από το 2023 στο 2024 – τώρα, βρίσκεται υψηλότερα. Έχοντας αυτό κατά νου, οι επενδυτές θα πρέπει να δουν επέκταση των κερδών προκειμένου οι εταιρείες τεχνολογίας να διατηρήσουν υψηλά επίπεδα τιμών προς λογιστική αξία, σύμφωνα με αναλυτές.  

Η Wall Street αναμένει την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την πολιτική των επιτοκίων. Πιο πιθανή θεωρείται μία διατήρηση των επιτοκίων, προς το παρόν, όμως οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν ενδείξεις για τη μελλοντική στρατηγική της Fed όσον αφορά τη νομισματική πολιτική. Οι μειώσεις επιτοκίων προβλέπεται να ξεκινήσουν αργότερα και να γίνονται σταδιακά, καθώς η Fed θέλει να είναι προσεκτική. 

#nyse #Wall_Street #μικτά_πρόσημα

Related posts

«Στο κόκκινο» η Wall Street υπό τον φόβο της ύφεσης

banks

Wall Street: Νέα άνοδος με ώθηση από την αγορά εργασίας

banks

Wall Street: Η άνοδος συνεχίζεται μετά την έκθεση της απασχόλησης

banks

Wall Street: Η καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο-Στοπ στο σερί

banks

Η SVB «βαρίδι» για τις ασιατικές αγορές

banks

Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

banks