26.5 C
Athens
July 1, 2024
Image default
MARKETS

Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq με οδηγό την Nvidia

Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq με οδηγό την Nvidia

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Δευτέρας (20/5) στη Wall Street, με τον Nasdaq Composite να σκαρφαλώνει σε νέο ρεκόρ κλεισίματος, χάρη στην Nvidia, και τον S&P κοντά σε νέο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,49% στις 39.806,77 μονάδες, με τη JPMorgan Chase να ηγείται των απωλειών. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 5.310,58 μονάδες, κλείνοντας μια ανάσα από ένα νέο ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,65% στις 16.794,87 μονάδες, σημειώνοντας νέο υψηλό ρεκόρ.

Οι μετοχές της JPMorgan υποχώρησαν κατά 4,46%, καθώς κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των επενδυτών της τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon έδωσε το μήνυμα ότι η συνταξιοδότησή του ενδέχεται να γίνει νωρίτερα από ό,τι είχε δηλωθεί προηγουμένως.

Στο επίκεντρο, αυτήν την εβδομάδα, βρίσκονται τα ονόματα της τεχνητής νοημοσύνης. Οι επενδυτές, την Τετάρτη, αναμένουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Nvidia, ώστε να εκτιμήσουν την ισχύ του ράλι που οδηγεί η τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της Nvidia κέρδισαν 2,49%, λόγω των πολλαπλών ανοδικών εκτιμήσεων που αναδεικνύουν την εξέχουσα θέση της εταιρείας στην αγορά. Αρκετοί οίκοι έχουν αυξήσει τις τιμές-στόχους για την εταιρεία ενόψει της έκθεσης αποτελεσμάτων, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να ενισχυθούν έως και κατά 30% από τα τρέχοντα επίπεδά τους.

Η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 92%, μόνο το 2024, και είναι 203,9% υψηλότερα σε σχέση με 12 μήνες πριν. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη στον S&P 500, στα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα δικαιώματα προαίρεσης δείχνουν πως αναμένεται μια άνοδος περίπου 8% στα κέρδη της εταιρείας.

Οι κινήσεις της Δευτέρας ακολούθησαν μια ισχυρή εβδομάδα, με τον S&P 500 να σημειώνει κερδοφόρο σερί τεσσάρων εβδομάδων, καθώς και υψηλά ρεκόρ. Ο Dow σημείωσε επίσης άνοδο για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα.

Το ράλι της αγοράς έχει περισσότερα περιθώρια ανάπτυξης από τα ιστορικά υψηλά της, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της UBS Vincent Heaney. «Αν και διάφοροι οικονομικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν, πιστεύουμε ότι η σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας και των κερδών, η προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων και η αύξηση των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό σκηνικό για τις μετοχές για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους», έγραψε ο Heaney.

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο

Με μικρές απώλειες έκλεισε, τη Δευτέρα, το πετρέλαιο, μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν σε δυστύχημα με πτώση ελικοπτέρου, ενώ, στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed συμφωνούν πως θα χρειαστούν περισσότερα σημάδια υποχώρησης του πληθωρισμού πριν ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, έχασε 0,3% στα 79,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για το Brent υποχώρησε κατά 0,3% στα 83,71 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα #ΡΕΚΟΡ #Nasdaq #S&P_500

Related posts

«Ψύχραιμες» απώλειες στη Wall Street μετά το χθεσινό sell off

banks

«Χαμηλές πτήσεις» στη Wall Street- Στο επίκεντρο η αγορά εργασίας

banks

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

banks

Θεαματική ανάκαμψη στις ευρωαγορές- Η καλύτερη συνεδρίαση εντός του 2023

banks

«Φρένο» στο ανοδικό σερί των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

banks

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν στα «κόκκινα» τη Wall Street

banks