18.8 C
Athens
May 4, 2024
Image default
POLITICS

Να απαλλαχθούν από τα δημοτικά τέλη οι δημότες εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Την απαλλαγή τελών ύδρευσης, κοινόχρηστων χώρων και μισθωμάτων λόγω της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τον Δήμο, εισηγείται ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν Απόφασεις και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός εισηγείται τη λήψη άμεσης Απόφασης για την απαλλαγή των τελών ύδρευσης, κοινόχρηστων χώρων και μισθωμάτων για την περίοδο των μηνών από 1η Σεπτεμβρίου 2023 έως 31η Δεκεμβρίου 2023, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες λόγω της θεομηνίας DANIEL που έπληξε τον Δήμο .

Σημειώνεται πως με βάση την Απόφαση Α3610/6-9-2023 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης ο Δήμος Νοτίου Πηλίου βρίσκεται σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης λόγω των καταστροφικής θεομηνίας DANIEL.

Καταγραφές ζημιών

Επίσης, συνεχίζονται οι καταγραφές ζημιών από κλιμάκιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Χορήγησης Οικονομικής Ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές σε Μηλίνα, Προμύρι και Δημοτική Ενότητα Μηλεών.

Εν αναμονή νεότερης ενημέρωσης από το αρμόδιο Υπουργείο, με νέα ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες αυτοψίας του κλιμακίου καταγραφής ζημιών για τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές και Οικισμούς του Δήμου, αναφέρει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τέλος, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός ευχαριστεί δημοσίως τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή, για την αλληλεγγύη που παρείχε στους πληττόμενους Δημότες του Δήμου Νοτίου Πηλίου από την θεομηνία «Daniel».

Ο Δήμαρχος Βοΐου διέθεσε ένα καινούριο μεγάλο γκρέϊντερ με τον χειριστή του, προκειμένου να συνδράμει στην αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική κακοκαιρία.

Related posts

ΥΠΕΞ: Fake news τα περί «απομάκρυνσης» του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου

banks

ΚΝΕ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση έχει πιεστεί, να δυναμώσει ο αγώνας

banks

«Χρειαζόμαστε την Όλγα» – Γεροβασίλη στηρίζει η Αθηνά Λινού

banks1

Πέρασε το ψήφισμα κόλαφος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα – Δυνατό χαστούκι στην κυβέρνηση

banks

Επίσκεψη Δημάρχων της Μεσσηνίας στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Καλλιρρόης

banks

Ποιος χρεοκόπησε την χώρα; Οι αντιδράσεις πίσω από την κόντρα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

banks1