21.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
ECONOMY

Ν. Παπαθανάσης στο NaftemporikiTV: Δεν είπε κανείς ότι οι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Πιο συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχολίασε πως «Δεν είπε κανείς ότι οι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες, αυτό που λέμε είναι ότι όταν έχουμε τον κατώτατο μισθό με τον οποίο οι συμπολίτες μας αμείβονται στην εργασία τους, είναι αυτονόητο ότι κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας μετά από χρόνια, θα μπορούσε να έχει τον κατώτατο μισθό».

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως «Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των συμπολιτών μας», «Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει αναχώματα», «Οτιδήποτε αφορά αυτά που έχουν ανακοινωθεί όπως η επιταγή ακρίβειας, θα υπάρξουν ανακοινώσεις επίσημα».

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως «Η αύξηση των συντάξεων θα είναι περίπου στο 3,3% με 3,1%». Τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε πως «Το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ μαζί, φέρνουν 62 δισεκατομμύρια στην πατρίδα μας, τα 26 δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ δεν αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις, διότι απαγορεύεται να λάβουν επιχορήγηση μεγάλες επιχειρήσεις μέσα από το ΕΣΠΑ», «Βεβαίως και οι μεγάλες επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουν μερίδιο, όπως στο δανειακό σκέλος, αλλά και στο κομμάτι των επιχορηγήσεων και των έργων, μπορούμε να δούμε και τις μικρές επιχειρήσεις και τις πολύ μικρές».

Related posts

Στρατηγική συνεργασία Lamda Development και Fourlis για το εμπορικό κέντρο στο Ελληνικό

banks

Πώς θα λειτουργήσει η επιδότηση για τους ευάλωτους δανειολήπτες

banks

Προγράμματα επιδότησης – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 2023

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Σαφές, σταθερό, σε τρεις άξονες το μείγμα πολιτικής της κυβέρνησης

banks

Τριετίες: Ποιοι μισθοί αυξάνονται από 1/1/2024 – Διευκρινιστική εγκύκλιος του υπ. Εργασίας

banks

Λιγότεροι περιορισμοί μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

banks