Νέο μήνυμα ενόψει της Ιεράς Συνόδου της ερχόμενης Τρίτης για μια απόφαση που θα παροτρύνει με απόλυτο και σαφή τρόπο υπέρ του εμβολιασμού, στέλνει προς την Εκκλησία η κυβέρνηση.

Πράξη αυτοπροστασίας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έθεσε μία ακόμη παράμετρο λέγοντας ότι η Εκκλησία μπορεί να επηρεάσει το ποίμνιο να εμβολιαστεί καθώς μπορεί να μιλήσει για την εμπειρία της διότι στους κόλπους της έχει θρηνήσει μητροπολίτες και ιεράρχες.

Συγκεκριμένα, η κα Πελώνη κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας υπέρ του εμβολιασμού τόνισε ότι από την αρχή της πανδημίας υπάρχει στενή συνεργασία της πολιτείας με την εκκλησία και υπογράμμισε:

«Σε ότι αφορά το θέμα του εμβολιασμού είχαμε την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Παρότρυνε και παροτρύνει το ποίμνιο να εμβολιαστεί.

Να μιλήσει για την εμπειρία της με τον αόρατο εχθρό

»Η εκκλησία μπορεί να επηρεάσει το ποίμνιο και μπορεί κατά τη γνώμη μου να μιλήσει για την εμπειρία της μ’ αυτό τον αόρατο εχθρό, καθώς έχει θρηνήσει πολλούς μητροπολίτες και ιεράρχες στους κόλπους της και να τονίσει ότι εκτός από πράξη αυτοπροστασίας, κάτι που λέμε όλοι, ο εμβολιασμός είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει, μετά τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, να βάλει ενεργά στο παιχνίδι της υποστήριξης του εμβολιασμού και την Εκκλησία.

Σχέδιο πόρτα-πόρτα

Το σήμα άλλωστε έχει δοθεί από το σχέδιο «πόρτα-πόρτα» το συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι τοπικοί άρχοντες θα αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε στο επίπεδο κάθε συνοικίας και γειτονιάς να εντοπίζονται οι ανεμβολίαστοι και ανάλογα με την κοινωνική ή ηλικιακή ομάδα πρόσωπα κύρους στις τοπικές κοινωνίες θα επιστρατεύονται σ’ αυτή την εκστρατεία πειθούς υπέρ του εμβολιασμού.

Στις περιπτώσεις, δε όπου οι λόγοι απροθυμίας είναι θρησκευτικοί, θα προσπαθεί ο τοπικός ιερέας να μεταπείσει το ποίμνιό του. Από την κυβέρνηση προσβλέπουν πολλά στο ρόλο της Εκκλησίας προκειμένου να μεταπειστεί μεγάλο μέρος των πιστών.

Να βάλει φρένο στους αντιεμβολιαστές παπάδες

Στην κατεύθυνση αυτή δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις χτες του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο οποίος κάλεσε την Εκκλησία να πάρει σαφή θέση υπέρ των εμβολιασμών.

Μάλιστα ο Μάκης Βορίδης ήταν σαφής ως προς τις προθέσεις και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ενόψει και της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Τρίτη, θέμα το οποίο άλλωστε τέθηκε και κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Τσιόδρας και Κικίλιας στη συνεδρίαση της Ιεράς Σύνοδου

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα βρεθούν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Σωτήρης Τσιόδρας όπου θα στείλουν μήνυμα στην Εκκλησία να συμβάλει στην προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που μια μικρή μειοψηφία ιεραρχών εμφανίζεται να ασπάζεται αντιεπιστημονικές απόψεις και να τάσσεται κατά του εμβολιασμού.

Γράψτε το σχόλιό σας