16.5 C
Athens
May 4, 2024
Image default
BUSINESS

Προσφυγή από Vinci-Mytilineos για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού

Προσφυγή κατά της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού κατέθεσε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτιάσεις της προσφυγής, η οποία τέθηκε υπόψη της Ανεξάρτητης Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, αφορούν την τεκμηρίωση εξεύρεσης πόρων για την οικονομική προσφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία και πλειοδότησε. Κατά πληροφορίες, εστιάζει κυρίως σε διαδικαστικά ζητήματα αξιολόγησης και ανακήρυξης προτιμητέου και επιλαχόντα επενδυτή.

Υπενθυμίζεται πως στη διαγωνιστική διαδικασία την οποία ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής με προσφορά 3,27 δισ. ευρώ με το σχήμα Vinci – Mytilineos να ακολουθεί με προσφορά 3,106 δισ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ, μετά τον έλεγχο του φακέλου, ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο της παραχώρησης τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνεται πως η διαδικασία εξέτασης προσφυγών δεν οδηγεί σε τελεσίδικες αποφάσεις, καθώς ακολουθεί η δικαστική προσφυγή, εάν και εφόσον υπάρξει ανατροπή του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

Related posts

Klinex: 10.000 καθαριστικά-απολυμαντικά σε Δήμους και φορείς

banks

Ευρωσύμβουλοι: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2023

banks

Τέρνα: Αντιδιαβρωτικά έργα 1 εκατ. ευρώ στις πληγείσες περιοχές της Μάνδρας

banks

Εκπαιδευτική συνεργασία Grant Thornton-ΕΚΠΑ

banks

Σαραφόπουλος: H εξωστρέφεια βρίσκεται στον πυρήνα του σκοπού και των αξιών της Alpha Bank

banks

FF: Πιέσεις στη ρευστότητα λόγω Covid-19 και… ομολογιούχων 

banks