17.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
POLITICS

Πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας

Εδώ και κάποιους μήνες ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών μαζί με 12 ακόμη νησιωτικούς δήμους συμμετέχει στον Συμβουλευτικό Κόμβο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH).

Ως ενεργειακή φτώχεια ορίζεται ο αποκλεισμός ή η ανεπαρκής πρόσβαση των νοικοκυριών σε υπηρεσίες ενέργειας όπως θέρμανση, ψύξη, φωτισμός, γεγονός που επιφέρει δυσμενείς συνέπειες τόσο στην υγεία και την ευημερία, όσο και στο περιβάλλον.

Με την υποστήριξη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων και μη κερδοσκοπικού οργανισμού, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τον εντοπισμό και την καταγραφή της ενεργειακής φτώχειας καθώς και δράσεις ενημέρωσης και κατάρτισης για το προσωπικό των Δήμων αλλά και για τους πολίτες.

Η πρόσκληση του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών εξέδωσε και σχετική πρόσκληση στους δημότες καλώντας τους να συμμετάσχουν σε αυτή την δράση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε μόνιμους και εποχιακούς κατοίκους του νησιού μας να συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγεται, συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EPAH_Psara).

Ο χρόνος συμπλήρωσής του δεν ξεπερνά τα 15’ και δεν απαιτείται κανένα προσωπικό δεδομένο (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Σε μία εποχή που η ενεργειακή φτώχεια γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή στον νησιωτικό χώρο, η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική».

Να τονίσουμε πως αρκετοί δήμοι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν προβεί σε διάφορες ενέργειες προκειμένου να εξαλείψουν την ενεργειακή φτώχεια. Όπως για παράδειγμα τις προσπάθειες να δημιουργηθούν ενεργειακές κοινότητες με σκοπό να προσφέρεται – μεταξύ άλλων – δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων.

Related posts

Ανάβει και φέτος στις 18 Μαΐου η «φλόγα της μνήμης»

banks

Metron Analysis: Διχασμένη η κοινωνία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – αντίθετη η νεολαία και οι φοιτητές

banks1

Γλαβίνας: «Δεν θα μας εξέπληττε να είχε γίνει πρόταση για υπουργοποίηση Κασσελάκη»

banks1

Χαρίτσης: Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» – Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης

banks

Μητσοτάκης από Καλπάκι: Το «ΟΧΙ» αποτελεί την εθνική μας θέση σε κάθε επιβουλή

banks

Βελτιώνονται οι αθλητικές υποδομές στο Δήμο Ωρωπού

banks