20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Πτώση στη Wall Street, με πιέσεις από την Nvidia

Πτώση στη Wall Street, με πιέσεις από την Nvidia

Με απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης (28/8) στη Wall Street, με πιέσεις από την Nvidia, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,39% στις 41.091,42 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,58% στις 5.593,23 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite έχασε 1,14%, κλείνοντας στις 17.552,44 μονάδες. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν την Nvidia, ώστε να εξετάσουν τη βιωσιμότητα του ευρύτερου κλάδου της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Ο γίγαντας των ημιαγωγών -που θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου μετά το κλείσιμο- έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 150% το 2024, εγείροντας ερωτήματα για το πόσος χώρος υπάρχει ακόμη για περαιτέρω άνοδο. Την Τετάρτη, η μετοχή της Nvidia κατέγραψε πτώση 2,10%.

Βασικά σημεία, για τους επενδυτές, αποτελούν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των Blackwell chips της Nvidia, καθώς και μια ενημέρωση σχετικά με τη ζήτηση για υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης. 

Ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της B. Riley Wealth Management, πιστεύει ότι η Nvidia μπορεί να προσφέρει μια ακόμα θετική έκπληξη στους επενδυτές. «Ο λόγος για τον οποίο μπορεί κανείς να αισθάνεται σίγουρος (για την Nvidia), βασίζεται στο γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι πελάτες της έχουν ήδη αναφέρει το πόσα ξοδεύουν για τα chips τους», δήλωσε στο CNBC. «Όλοι οι hyperscalers μίλησαν για τεράστιες δαπάνες για τις GPUs που χρειάζονται για να προχωρήσουν με τις στρατηγικές τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης».

Η Nvidia «είναι μια εταιρεία που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο να ξεπερνάει τις προσδοκίες με μεγάλη συνέπεια και ξέρουμε ότι οι μεγαλύτεροι πελάτες της συνεχίζουν να απαιτούν τον μεγαλύτερο δυνατό όγκο προϊόντων που μπορούν να λάβουν από αυτήν», πρόσθεσε ο Hogan.

Οι τεχνολογικές μετοχές, γενικότερα, κινήθηκαν καθοδικά την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων και των Magnificent 7. H Amazon σημείωσε πτώση 1,35%, η Alphabet έχασε 1,32%, ενώ και η Microsoft διολίσθησε κατά 0,88%.

Απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση

Πτώση σημείωσαν και οι τιμές του πετρελαίου, την Τετάρτη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και των ΗΠΑ, η οποία θα μειώσει τη ζήτηση. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, ωστόσο, συγκράτησαν, σε κάποιο βαθμό, τις τιμές.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, σημείωσε πτώση 1,34% στα 74,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Brent έκλεισε 1,13% χαμηλότερα, στα 78,65 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #απώλειες #Πτώση #Nvidia

Related posts

Η πτώση του γιεν παρέσυρε τις ασιατικές αγορές

banks

Συνεχίζεται η άνοδος στις Ευρωαγορές- Κοντά σε ρεκόρ ο Stoxx600

banks

Wall Street: «Απάντησε» με ράλι στα αμετάβλητα επιτόκια της Fed

banks

Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

banks

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη θα εκτοξεύσει τον S&P 500

banks

Οι τρεις παράγοντες που αποτελούν απειλή για τις αγορές

banks