18.6 C
Athens
May 1, 2024
Image default
MARKETS

Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης (18/4) στη Wall Street, με τον S&P 500 να καταγράφει πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών του για φέτος.

Ο Dow Jones κατέγραψε οριακή άνοδο 0,06% στις 37.777,81 μονάδες, o S&P 500 υποχώρησε κατά 0,25% στις 5.009,77 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite διολίσθησε κατά 0,52% στις 15.601,50 μονάδες.

Ο S&P 500, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έχει κινηθεί σε θετικό πρόσημο σε κάποια σημεία κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, διαγράφοντας, ωστόσο, τα κέρδη του, πριν το κλείσιμο.

Με τις απώλειες της Πέμπτης, S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική ημέρα τους. Για τον S&P 500, πρόκειται για το πρώτο σερί απωλειών τόσο μεγάλης διάρκειας από τον Οκτώβριο, πριν το ξεκίνημα του bull market. Για τον Nasdaq είναι το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Ιανουάριο.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες είναι σε τροχιά να κλείσουν την εβδομάδα χαμηλότερα. Ο Dow έχει χάσει, μέχρι στιγμής, 0,6%, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά 2% και ο Nasdaq έχει σημειώσει πτώση άνω του 3%, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η πτώση αυτή οδηγεί τον Nasdaq σε τροχιά για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών, η οποία σηματοδοτεί το μεγαλύτερο αρνητικό σερί του από τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου δεύτερου τριμήνου στη Wall Street, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν τον Απρίλιο. Αυτή η υποχώρηση οφείλεται εν μέρει στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού και της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών, αυτές δείχνουν μία θετική εικόνα. Πάνω από το 12% των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του S&P 500 έχουν, πλέον, ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους, σύμφωνα με την FactSet. Από αυτές, το 73% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street για τις επιμέρους επιδόσεις.

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο, καθώς οι ανησυχίες για επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και διαταραχές στις προμήθειες αργού διατηρούνται.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου για το αμερικανικό αργό τύπου WTI ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,05%, κλείνοντας στα 82,73 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 0,21% στα 87,11 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #ΜΕΙΚΤΑ_ΠΡΟΣΗΜΑ

Related posts

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» ο Nikkei

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

banks

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Περιμένοντας τα μάκρο

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης στο άνοιγμα οι ευρωαγορές

banks

Τα «γεράκια» έφεραν απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks