24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές-Επιτόκια και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές-Επιτόκια και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (30/7), καθώς οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζουν να κυριαρχούν στη χρηματιστηριακή αγορά και οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονται στα «πράσινα», αλλά ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, με τις μετοχές της Standard Chartered να ενισχύονται κατά 5,5% αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών της, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και αύξησε τις προοπτικές της στα αποτελέσματα του εξαμήνου.

Η BP καταγράφει άνοδο 2,1% μετά την αύξηση του μερίσματος, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Στα μάκρο, το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας την αναμενόμενη ανάπτυξη 0,2%.

Η προσοχή στρέφεται και στη συνεδρίαση της Federal Reserve για τον Ιούλιο, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά που θα αποφασιστεί τα επιτόκια να παραμείνουν σταθερά, πριν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να τα μειώνει. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τη γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στις ανακοινώσεις της Fed, καθώς έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μόνο μια μείωση φέτος.

Τη Fed θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη. Η απόφαση για το αν θα μειωθούν τα επιτόκια ή θα διατηρηθούν σταθερά θεωρείται μοιρασμένη, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο στόχο 2% της BOE τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (30/7), ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,23% στις 512,98 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,33% στις 18.387,95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,31% στις 7.466,62 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,48% στις 8.253,10 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,34% στις 33.754 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,29% στις 11.149 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να χάνει 0,47% στις 6.666,26 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο της βρετανικής ύφεσης

banks

BofA: Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές και μετρητά-Στο επίκεντρο τα επιτόκια

banks

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Το «βλέμμα» στα στοιχεία

banks

Τρίτη μέρα απωλειών στη Wall Street- Στο προσκήνιο η Nvidia

banks

«Απογειώνεται» η Wall Street μετά το «φρένο» του πληθωρισμού

banks

Wall Street: Δεύτερη μέρα απωλειών για τους S&P 500-Nasdaq

banks