28.2 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Το «βλέμμα» στα στοιχεία

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Το «βλέμμα» στα στοιχεία

Σε πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (5/12) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα δεδομένα για την αμερικανική οικονομία, με επίκεντρο την κρίσιμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να δώσουν ορισμένες ενδείξεις σχετικά με το αν η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Οι μετοχές υποχωρούν για δεύτερη διαδοχική μέρα, με το πρόσφατο ράλι της Wall Street να χάνει σταδιακά τη δυναμική του. Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,30% στις 36.095,04 μονάδες, ο S&P 500 χάνει οριακά 0,01% στις 4.569,27 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,38% στις 14.239,33 μονάδες.

Οι απώλειες της Τρίτης αποτελούν συνέχεια της «κόκκινης» συνεδρίασης της Δευτέρας, η οποία έθεσε υπό αμφισβήτηση το αν η αγορά είχε ενισχυθεί πολύ γρήγορα. Η υποχώρηση της Δευτέρας ήρθε μετά από πέντε διαδοχικές θετικές εβδομάδες για τους τρεις βασικούς δείκτες.

Παρά τις τρέχουσες πτωτικές τάσεις, οι δείκτες εξακολουθούν να κινούνται έντονα ανοδικά σε τριμηνιαία και ετήσια βάση. Αυτό υπογραμμίζει τη δυναμική του ράλι της Wall Street που οδήγησε στην πρόσφατη πτώση.

Σε ό,τι αφορά τα μάκρο, την Τετάρτη θα δημοσιευτεί η έκθεση της ADP για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, την Πέμπτη ακολουθούν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και την Παρασκευή η κυβερνητική έκθεση για την πορεία της απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαζί με τον δείκτη ανεργίας.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Ο Nikkei 225 στέφεται «πρωταθλητής» του 2023 στις ασιατικές αγορές

banks

Σέβινγκ: Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων ίσως επηρεάσει τις αγορές

banks

Eπιφυλακτικότητα στη Wall Street εν αναμονή της Fed

banks

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Ασιατικές αγορές: Άνοιξαν με… φόρα την εβδομάδα

banks

Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

banks