31.7 C
Athens
June 17, 2024
Image default
MARKETS

Στασιμότητα στις ευρωαγορές – Αργίες σε Βρετανία και Wall Street

Στασιμότητα στις ευρωαγορές - Αργίες σε Βρετανία και Wall Street

Με μικρές μεταβολές ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (27/5) στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση σε μια μέρα που αναμένεται υποτονική λόγω των αργιών σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

Ειδικότερα, σήμερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% και διαπραγματεύεται στις 520,44 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 18.695,35 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 χάνει 0,01% στις 8.094,09 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κερδίζει 0,07% στις 11.253,63 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,12% στις 34.532 μονάδες.

Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστές λόγω τραπεζικής αργίας (late May bank holiday), όπως και η Wall Street που θα παραμείνει κλειστή για την Memorial Day.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυριάρχησαν για άλλη μια φορά οι εικασίες σχετικά με το πότε θα αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια. Αργότερα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαΐου της ευρωζώνης, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά τη Fed

banks

Ασιατικές αγορές: Η Κίνα «έσπασε» το σερί απωλειών

banks

Σε πρώτο ρόλο οι πωλητές στη Wall Street

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Περιμένοντας τα μάκρο

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές, αλλά δεύτερη σερί εβδομάδα απωλειών

banks

Wall Street: Συνέχισε το ανοδικό σερί παρά τη γεωπολιτική πίεση

banks