31.6 C
Athens
June 29, 2024
Image default
MARKETS

Στο κόκκινο η Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Στο κόκκινο η Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (26/6) στην Wall Street, καθώς το τεχνολογικό rebound χάνει τη δυναμική του και οι επενδυτές εστιάζουν πλέον στην κρίσιμη έκθεση για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στο ξεκίνημα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,35% στις 38.975,12 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,22% στις 5.457 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,12% στις 17.696,36 μονάδες. Ο S&P 500 οδεύει προς την τέταρτη ημέρα απωλειών στις τελευταίες πέντε, ολοκληρώνοντας το α’ εξάμηνο με κέρδη σχεδόν 15%.

Η μετοχή της Nvidia παραμένει σταθερή σήμερα μετά από την άνοδο 7% της Τρίτης, την πρώτη θετική ημέρα της στις τελευταίες τέσσερις. Καταγράφει «άλμα» 154% το 2024, έχοντας ωστόσο δημιουργήσει ανησυχίες ότι οι περισσότερες μετοχές αποτυγχάνουν να συμμετάσχουν στο φετινό ράλι.

Οι επενδυτές άρχισαν να στρέφουν την προσοχή τους στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, με την δημοσίευση του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου. Η Federal Reserve παρακολουθεί στενά τον συγκεκριμένο δείκτη και οι επενδυτές ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή αργότερα φέτος, εάν οι αυξήσεις των τιμών συνεχίσουν να μετριάζονται.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Νέα ρεκόρ στη Wall Street- Δυναμικό ξεκίνημα για το Reddit

banks

Wall Street: Διστακτικότητα εν αναμονή των στοιχείων για την εργασία

banks

Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

banks

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στην ανεργία

banks

Ευρωαγορές: Πτώση εν αναμονή των στοιχείων για πληθωρισμό στην ευρωζώνη

banks

Εβδομαδιαία πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks